Поділитись:

Meta подорожчала на $197 мільярдів за один день – це рекорд в історії фондового ринку США

Неділя, 04 лютого 2024, 00:38
Meta подорожчала на $197 мільярдів за один день – це рекорд в історії фондового ринку США

Американська корпорація Meta Platforms подорожчала на $197 мільярдів за один день. Це рекордне зростання в історії фондової біржі.

Про це повідомляє Bloomberg, – передає Бабель. 

Лише два роки тому Meta зазнала найбільшого краху ринкової вартості в історії фондового ринку США. Утім, зосередившись на скороченні витрат і збереженні мільярдних прибутків, компанії вдалося досягти історичного максимуму.

Акції компанії зросли на 20%, досягнувши рекордної вартості у $474,99 за акцію. Прибуток додав $197 мільярдів до ринкової капіталізації Meta – це найбільше зростання в історії фондового ринку США за одну сесію. Такий приріст затьмарив попередній рекорд у $191 мільярд, досягнутий компанією Apple у 2022 році.

У 2023 році Meta скоротила чисельність персоналу на 22%, але напередодні заявила, що планує викупити акцій на $50 мільярдів і оголосила про перші квартальні дивіденди. Для інвесторів це є ознакою того, що компанія має надлишкові кошти.

Попри те, що компанія суттєво скорочує витрати, вона продовжує активно вкладатися в розвиток генеративного штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів