Поділитись:

На Волині понад 70% сімейних лікарів завершили курси ментального здоров’я

Субота, 03 лютого 2024, 09:22
На Волині понад 70% сімейних лікарів завершили курси ментального здоров’я

Більш як 70 % сімейних лікарів Волині вже пройшли курси ментального здоров’я.

Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух, – повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

«Проблема ментального здоров’я та питання реабілітації стоїть у нас на першому місці. Війна показала, наскільки важливим є психічне здоров’я, робота психіатричної служби та загалом цей напрямок у медичній галузі. Ми працюємо над тим, щоб посилити нашу психіатричну лікарню, тому що зараз вона є переповнена, а лікарі часто мають подвійне навантаження у своїй роботі», – пояснив Юрій Легкодух.

Також в області активно проводиться робота із керівниками «первинки» та сімейними лікарями щодо підвищення кваліфікації медиків у сфері психічного здоров’я. Адже медзаклад може законтрактувати пакет медичних послуг ментального здоров’я лише за наявності відповідних спеціалістів або лікарів, які пройшли спеціалізацію mhGAP.

«На сьогодні в області уже пройшли онлайн-курси mhGAP 72 відсотки від загальної кількості волинських сімейних лікарів. Також в обласній психіатричній лікарні уже маємо двох тренерів, які навчатимуть медпрацівників очно. «Тренер для тренера», можна так сказати», – повідомив очільник обласного управління охорони здоров’я.

Зокрема, на Волині діє Координаційний центр підтримки цивільного населення Волині. Серед основних його завдань – ментальне здоров’я та психосоціальна підтримка волинян. Крім того, семінари, тренінги та навчання для волинян проводить координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», радниця голови ОВА з питань ментального здоров'я Наталія Коструба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів