Поділитись:

Які країни найчастіше відмовляють українцям у візах

Понеділок, 27 березня 2017, 14:45

Упродовж минулого року консульства Чехії та Франції суттєво збільшили рівень відмов у візах для українців.

Про це йдеться у матеріалі Європейська правда.

Зокрема, як зазначається у статті, ставлення Чехії до українських заявників нині близьке до зневажливого.

Рівень відмов у візах у Києві сягнув 7,4 % заявників Разом із консульством у Львові рівень відмов – 6,5 %, що також є абсолютним рекордом серед шенгенських держав.

Крім того, лише 20 % тих, хто звернулися до консульства Чехії в Києві, отримали багаторазову візу, і цей показник помітно впав порівняно з попереднім роком.

Другим антилідером за зростання кількості відмов українцям стала Франція, збільшивши їх рівень з 1,7 % у 2015 році до 4,1 %. Так, 1420 українців отримали від Франції паспорт з відмовами (рік тому таких було лише 569).

"І це – на додаток до вкрай низького рівня мультивіз – ті самі 20,7 %, що й у чеського консульства в Києві" - зазначається у статті.

Досі є високим рівень відмов Бельгії, Німеччини і Нідерландів, де він перевищує 5 %, але всі ці країни зменшили показники відмов і одночасно – наростили частку багаторазових віз, тобто динаміка – позитивна (дві останні країни навіть увійшли до числа лідерів за динамікою поліпшення візової практики в Україні). А Нідерланди до того ж торік майже всім видавали мультивізи – їхня частка склала аж 82,1 %.

Так, низьким є рівень мультивіз у посольствах Австрії (36,2 %), Італії (31,2 %), Іспанії (26,8 %). Особливо засмучує Фінляндія, де частка багаторазових віз складає лише 17% і рік від року спадає. Але всі ці країни цього року також зменшили рівень відмов (Австрія – до 0,9 %).

І тут варто відзначити Італію. Ця країна тривалий час була лідером антирейтингу, відлякуючи українських туристів, але останнім часом поступово виправляється і нині має лише 2 % відмов.

Якщо ж згадувати про позитивні приклади, то варто подякувати Словаччині, яка продовжує видавати багаторазові візи тим, хто має на них право (72,9 % "мультиків"), з відмовами нижче за середній рівень, а також Латвії, що зменшила рівень відмов до 1,1 %.

До того ж відмови зросли у всіх польських консульствах, крім одного, розташованого у Вінниці, де це цей показник і без того зашкалює – більше 7 % відмов.

Однак варто зазначити, що є показник, за яким Польщі варто дякувати. Це – часка "довгих" багаторазових віз, яка нині складає 76 %, збільшившись на кілька відсоткових пунктів у порівнянні з попереднім роком.

Надрукувати
мітки:
коментарів