Державі повернули два мільйони збитків від діяльності "конверту"

Понеділок, 27 березня 2017, 14:21

Працівники податкової міліції ГУ ДФС Волині в рамках відпрацювання викритого міжрегіонального конвертаційного центру повернули державі понад 2 мільйона гривень збитків.

Про це інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Низка транзитно-конвертаційних підприємств діяли на території Миколаївської, Херсонської та Одеської областей, в їх діяльності були задіяні суб'єкти господарювання Волинської області.

В ході відпрацювання конвертаційного центру правоохоронці довели провину та оголосили підозру директору одного з транзитно-конвертаційних підприємств, що належало до складу масштабного конвертаційного центру.

Нагадаємо: викритий волинськими співробітниками податкової міліції міжрегіональний конвертцентр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки трьох областей з формування незаконного податкового кредиту та проведення безготівкових коштів у готівку.

Організатор "конверту" вибудував чітку модель взаємодії з виконавцями, які шукали підставних осіб, на яких за грошову винагороду реєструвалися фіктивні суб'єкти підприємництва. Саме ці виконавці; використовуючи корпоративні банківські картки транзитно-конвертаційних підприємств, знімали значні суми готівкових коштів в установах банків та передавали їх кур'єрам та організатору.

Відшкодування завданих збитків державі триває.