Поділитись:

Новий скандал: alyona alyona та блогерка Доротюк можуть подати до суду на  «Ісландію»

Середа, 31 січня 2024, 23:18
Новий скандал: alyona alyona та блогерка Доротюк можуть подати до суду на  «Ісландію»

Співачка alyona alyona міркує, чи подати до суду на ведучого YouTube-каналу «Ісландія ТВ» Сергія Іванова та його гостя, політтехнолога Володимира Петрова. Чоловіки висловлювали образи щодо неї та блогерки Аліни Доротюк, а також обговорювали їхню зовнішність.

Про це музикантка написала 31 січня у своєму Instagram, – пише Суспільне.

Що відомо про можливі позови

«Прикро, що замість висновків, усвідомлення і щирого вибачення. Ці дві людини, продовжують ображати жінок», — написала alyona alyona.

Вона звертається до своїх підписників, щоб вони допомогли їй вирішити, як реагувати: забути про скандал чи подати на "Ісландію" до суду. Пише, що сама схиляється саме до другого варіанта.

Також про те, аби подати до суду на «Ісландію», думає блогерка Аліна Доротюк.

У коментарі Lux.fm вона сказала: «Я зараз консультуюся з кількома юристами й адвокатами — хочу зрозуміти для себе, наскільки в нашій країні ця справа може бути виграшною. Я вважаю, що таке не можна спускати».

Доротюк також розповіла, що не знайома та ніколи не перетиналася особисто ні з Петровим, ні з Івановим. Але припустила, що образи на неї посипалися тому, що колись в інтерв'ю з журналісткою та блогеркою Еммою Антонюк Аліна запитала, як та, хоча й феміністка, могла піти на інтерв'ю до сексиста Іванова.

Що за скандал з каналом «Ісландія»

У програмі «Розрив» на YouTube-каналі «Ісландія» ведучий Сергій Іванов та політтехнолог Володимир Петров обговорювали інтерв’ю блогерки Людмили Луцук (Люда з Голлівуда), яке вона давала блогерці Аліні Доротюк.

Про Луцук Володимир Петров сказав так: «alyona alyona придбала собі окуляри, чи що? У неї щось із зором? Що трапилося?»

"Не знаю… А я так розумію, що оця ведуча (весь час забуваю, як її звати), вона от тупо спеціалізується по тупих візаві", — відповів ведучий "Ісландії" Іванов.

"А це ж старий прикол «знайди подружку страшніше, ніж ти». Це ж стара жіноча хитрість", — відказав політтехнолог.

Реакція alyona alyona та Аліни Доротюк

У повному випуску на YouTube цей діалог чоловіків вирізали, але alyona alyona 29 січня виклала на своїй сторінці нарізку з програми і написала: "Мені соромно не те що це бачити й чути, а й соромно, що це є в інфопросторі. Я би хотіла, аби всі люди зараз спрямовували свою діяльність не на пліткування, мізогінію у 21 столітті, а на реальну допомогу державі, суспільству і ЗСУ".

Крім того, співачка пригадала, що це вже не вперше, коли вони обговорюють її зовнішність. Як доказ навела уривок з іншої передачі "Розрив", де розбиралося інтерв'ю Альони Маші Єфросиніній. Тоді Володимир Петров назвав українську реперку "під'їзною хабалкою".

Аліна Доротюк своєю чергою також 29 січня у своїх соцмережах виклала уривок з "Ісландії" і прокоментувала: "Все б нічого, адже розбори мають місце бути. Як і субʼєктивні думки глядачів. Але! Я побачила, як два здоровенних дядьки сидять у кадрі і обговорюють мою зовнішність".

Доротюк назвала дії Петрова та Іванова мізогінією та додала, що українські ютюбери пробивають дно.

Відповідь Петрова на загрозу позову проти нього

Володимир Петров у сториз свого Instagram увечері 31 січня, після допису alyona alyona про суд, звинуватив її у роздмухуванні скандалу перед Національним відбором на "Євробачення".

Він також сказав, щоб за нього не переймалися його прихильники, адже йому приємніші атаки alyona alyona, а не політиків. Він продовжив звинувачення та назвав скандал "нормальним тьолочим двіжем, істериками".

Він також опублікував пост, де прокоментував заяву співачку щодо ймовірного позову: "Протрималась лише добу з закритим ротом. Для початку і це непогано".

Новий скандал: alyona alyona та блогерка Доротюк можуть подати до суду на  «Ісландію» 

Хто така alyona alyona

Альона Савраненко, більш відома як alyona alyona — українська реп-співачка та авторка пісень. 2019 року випустила дебютний альбом "Пушка".

Українські видання називають її "новою українською реп-зіркою" та "сенсацією українського репу", а The New York Times порівняли з Azealia Banks у статті "15 European Pop Acts You Might Not Know, but Should".

У ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь alyona alyona розповіла чим надихалася в роботі над треком "Не втратимо звʼязок", кому його присвятила і чи втрачала коли-небудь зв’язок із реальністю.

У 2024 році вона разом із Jerry Heil є фіналісткою в нацвідборі до "Євробачення". Фінал нацвідбору відбудеться 3 лютого 2024 року. alyona alyona та Jerry Heil виступатимуть під номером 6. Прослухати пісні усіх 11 фіналістів можна тут.

Хто такий Володимир Петров

Його називають чорним політтехнологом. Як пише "Детектор медіа", у 2013 році Петров був причетний до виникнення явища тітушок, імовірно, працював на Януковича. Сам Перов це заперечує.

У 2016 році він брав інтерв'ю у проросійського пропагандиста Грема Філіпса. Працював ведучим каналу "Рада", але його звільнили через порівняння ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель зі свинею.

Петров — постійний гість каналу "Ісландія", який нині має 517 тисяч підписників.

Цькування Лесі Гасиджак

Наприкінці липня 2023 року розпочалася подібна історія з цькуванням медіаперсони через зовнішність. Юрист Клим Братківський написав на своїй сторінці у Facebook, що Леся Гасиджак не може очолювати музей Голодомору, бо нібито має невідповідну зовнішність. Медійники та люди зі сфери культури виступили на захист історикині, звинувативши Братківського у цькуванні.

Зокрема, омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що цькування людей за зовнішністю — неприпустиме явище в українському суспільстві

Також Суспільне Культура розповідало, що Леся Гасиджак планує подати до суду через образу честі та гідності: "Я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту зазнають дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність".

У жовтні Гасиджак подала позов про захист гідності та ділової репутації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024