Поділитись:

Україна та Бельгія планують спільно виробляти озброєння

Вівторок, 30 січня 2024, 09:50
Україна та Бельгія планують спільно виробляти озброєння

Україна та Бельгія підписали меморандум, який покликаний дати поштовх розвитку двосторонніх відносин, зокрема у сфері оборонного виробництва.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Міноборони України.

Меморандум окреслює наміри запроваджувати спільні проєкти, спрямовані на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості, заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Це дуже важливо у контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств з партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це є одним з наших пріоритетів», – сказав він.

За його словами, йдеться про плани щодо спільного виробництва певних типів та видів озброєнь, організації ремонту, підготовки спеціалістів та технічного персоналу.

Крім того, йдеться в пресрелізі, передбачається реалізація інших заходів спрямованих на розбудову в Україні сучасної оборонної індустрії.

«Україна дуже зацікавлена у створенні спільних підприємств, які будуть функціонувати за міжнародними стандартами. Впевнений у нашому подальшому плідному та взаємовигідному співробітництві», – зазначив Гаврилюк.

Нагадаємо: міністр оборони України Рустем Умєров після телефонної розмови з бельгійською колегою Людівін Дедондер повідомив, що Бельгія у цьому році виділить 611 мільйонів євро військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів