Поділитись:

Будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, – ISW

Понеділок, 29 січня 2024, 08:43
Будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, – ISW

ISW вважає, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, надаючи їй час для відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній та зміцнення контролю над окупованими територіями.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Окрім цього, не зміняться максималістські цілі Росії щодо подальшого територіального завоювання в Україні.

ISW зазначає, що російські «гравці» можуть вдавати, що зацікавлені в пропозиції поступок щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід піти на превентивні поступки щодо територіальної цілісності України.

У повідомленнях про відкритість путіна до переговорів через закриті канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі путіна не виключають анексії Росією окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні. Вступ України до ЄС і НАТО є тривалим процесом, який не розгорнеться одразу після будь-якого припинення вогню, і Росія може спробувати тимчасово вдавати згоду з цими вимогами, щоб якнайшвидше зміцнити контроль над окупованими територіями.

Військові аналітики наголосили, що немає підстав вважати, що путін не відмовиться від будь-яких зобов'язань дозволити Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові інститути, доки російські військові можуть переслідувати свої цілі, щоб перешкодити Україні зробити це. Путін вже порушив попередні зобов'язання Росії не порушувати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом, взяті в 1991 і 1994 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів