Поділитись:

«Євробачення»: команда волинського співака YAKTAK заплатила 100 євро польському артисту

Неділя, 28 січня 2024, 10:20
«Євробачення»: команда волинського співака YAKTAK заплатила 100 євро польському артисту

Нещодавно музичний блогер Ваня Рассел знайшов схожість композиції «La La La» співака з Волині YAKTAK для Нацвідбору на «Євробачення-2024» з треком «Varto» співачки Many. Згодом останній зник з мережі. Тепер же, за інформацією блогера, іноземний артист також видалив свою композицію зі схожим семплом за запитом команди Yaktak.

Про це Ваня Рассел розповів у своєму розслідуванні на ютубі, – пише видання «Новини Live».

Завдяки додатку розпізнавання мелодії Shazam Рассел з’ясував, що схожий семпл з композицією LaLaLa є в треку Ten Zly польського артиста Winiarz. Блогер написав йому в месенджері, аби дізнатися, чому молодий закордонний співак видалив свою композицію, яку також нещодавно презентував.

З’ясувалось, що з поляком зв’язались представники команди YAKTAK та попросили видалити трек. Втім, зазначили, що той зможе повернути його на музичні платформі в травні. Тобто після того, як закінчиться «Євробачення» у шведському Мальме.

Також менеджмент запропонував Winiarz підтримку в просуванні його наступних треків як YAKTAK, так і KALUSH. Хлопець погодився і повідомив Расселу – за видалення пісні отримав 100 євро.

За словами Рассела, його обурив підхід команди YAKTAK до польського артиста. Він стверджує: на поляка давили терміновістю видалення треку, інформацією щодо ексклюзивності семплу. А сума компенсації взагалі не відповідає реальним вимогам шоу-бізнесу.

«Команда YAKTAK, не підставляйте свого артиста. Якщо ви платите людям за видалення цілих пісень, платіть не 100 євро. Майте повагу до людей, які робили ці пісні. Платіть вже від 1000 євро, пропонуйте нормальні умови», – заявив Рассел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів