Поділитись:

Як працюють офіцери безпеки у школах Волині на кордоні з Білоруссю (відео)

Субота, 27 січня 2024, 20:32
Як працюють офіцери безпеки у школах Волині на кордоні з Білоруссю (відео)

У селі Великий Курінь, що за 18 кілометрів від кордону з Білоруссю, у місцевому ліцеї розпочав роботу офіцер безпеки. Ним став 26-річний Владислав Заєць із Ковеля, який до призначення на цю посаду був у складі роти конвойної служби. 

Як розповів Суспільному Владислав Заєць, працюватиме у школі та житиме у селі до кінця цього навчального року.

Офіцер безпеки: які обов'язки виконуватиме

Чоловік каже, що його робочий день починається з восьмої години ранку. Перед початком навчання офіцер громади оглядає приміщення школи на виявлення небезпечних предметів. Робочий день у нього триває вісім годин.

«Мої обов'язки – безпека в школі: забезпечення публічної безпеки та порядку, перевірка осіб, які заходять на територію школи, а також не допустити сторонніх осіб, щоб зайшли в школу, тим більше зі зброєю», – розповідає Владислав Заєць.

Офіцер безпеки Владислав ЗаєцьОфіцер безпеки Владислав Заєць

Офіцер безпеки забезпечений металошукачем, планшетом, електрорадіостанцією, каскою, гумовою палкою, кайданками та газовим балончиком. Перший тиждень Владислав Заєць стажується, поки він немає вогнепальної зброї, але потім в офіцерів громади передбачається її наявність.

Чи вплине робота офіцера на безпекову ситуацію: думка батьків та педагогів

У ліцеї, за словами директора Степана Кундіка, навчається 152 дитини з сіл Великий Курінь та Проходи. Про роботу офіцера безпеки мама школярів Альона Клямар каже так: «Я вважаю, якщо це взагалі на рівні державному прийнято, що це потрібно, то це має бути».

Мама школярів Альона КлямарМама школярів Альона Клямар

У селі Великий Курінь немає поліцейського, найближчий пункт поліції – у селищі Любешів, що за 11 кілометрів, каже директор ліцею Степан Кундік. Тому поява офіцера, з його слів, має вплинути й на безпеку в селі. Хоча жодних надзвичайних ситуацій за час повномасштабної війни тут не фіксували.

У скількох школах на Волині вже працюють офіцери безпеки

У 47 школах Ковельського та Камінь-Каширського районів на Волині, що розташовані поблизу кордону з Білоруссю запрацювали офіцери безпеки, розповіла Суспільному начальниця сектору ювенальної превенції Нацполіції в області Інна Остапович. З її слів, поліцейських для охорони навчальних закладів відбирали серед співробітників Головного управління Нацполіції Волині, поліції охорони та патрульної поліції.

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України. На території Любешівської громади офіцери безпеки розпочали роботу в семи навчальних закладах, каже селищний голова Олег Кух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів