Поділитись:

Чоловік зберігав на дворі статую грецького бога, яку шукали 30 років (фото)

Неділя, 28 січня 2024, 02:59
Чоловік зберігав на дворі статую грецького бога, яку шукали 30 років (фото)

Статуя, яка зникла в Луїсвіллі, штат Кентуккі, США, майже 30 років тому, була повернута місту людиною, у якої вона зберігалася на задньому дворі.

Про це пише upi.com, – передає ТСН. 

Девід Грір розповів, що 1996 року його батько працював над проєктом реконструкції у Бельведері – розкішному приміщенні для проведення заходів у центрі Луїсвілля. Згодом чоловік приніс статую додому.

«Тато сказав, що статую викинули, і він запитав, чи можна йому її забрати, і вони відповіли, що так. Саме тоді вона почала своє життя у нашому будинку», – сказав Грір WLKY-TV.

Статуя зображує грецького бога Пана, який грає на флейті.

«Я гадки не мала, що це було. Я маю на увазі, що це був просто цей маленький хлопець, який грає на флейті. І я подумала: «Ок, ви знаєте, це мистецтво», – сказала сестра Гріра, Шері Екл.

У грудні Девід вирішив провести невелике дослідження історії статуї і виявив, що Департамент громадських мистецтв Луїсвілля шукав саме її. Витвір створила художниця Шарлотта Прайс.

»Він склав два і два, звернувся до міста і сказав: «Гей, я думаю, у нас є щось, що вам належить». Він був дуже зацікавлений у поверненні її місту, і ми дуже раді отримати статую назад», – сказала Джессіка Кінкейд, директорка міського управління мистецтв та творчої індустрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів