Поділитись:

У росіян, які критикують війну, хочуть відбирати фінансові активи та майно, – британська розвідка

Середа, 24 січня 2024, 13:34
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Розвідка Великої Британії розповіла про нові заходи, які розглядають у РФ, проти тих, хто активно критикує російську загарбницьку війну проти України.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну за 24 січня, – повідомляє «Європейська правда».

Зокрема, 22 січня Державна дума Росії обговорювала законопроєкт про арешт фінансових активів, включно з майном, у росіян, які відкрито критикують російську армію та «спеціальну військову операцію».

«За останній місяць низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали про ухвалені у 2022 році поправки до російського закону «про іноземних агентів», який вже давно використовується для репресій проти опонентів кремлівського режиму.

За даними російського моніторингового агентства з прав людини «ОВД-інфо», у 2023 році 217 осіб та організацій були визнані «іноземними агентами». Станом на 3 листопада 2023 року, за даними Міністерства юстиції Росії, загальний список «іноземних агентів» становив 707 осіб.

Як зазначили у розвідці, нове законодавство, швидше за все, спрямоване на те, щоб стримати і змусити замовкнути антивоєнну опозицію.

«Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни», – підкреслюється в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів