Поділитись:

У Польщі стартують масштабні протести фермерів через імпорт продуктів з України

Середа, 24 січня 2024, 09:56
У Польщі стартують масштабні протести фермерів через імпорт продуктів з України

У Польщі починається загальнонаціональний протест фермерів, які вимагатимуть захистити їхній бізнес від імпорту з третіх країн, зокрема і з України.

Про це інформує «Європейська правда» з посиланням на RMF FM.

Акції з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані на 24 січня у понад 150 місцях по всій території країни. Передбачається, що протести проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.

Фермери вимагатимуть зупинити «безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейські стандартів».

Польські аграрії кажуть, що вони опинилися у неконкурентному становищі, оскільки у своїй діяльності зобов’язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників у третіх країнах ці вимоги не поширюються.

Також вони закликають готувати «стратегію щодо вступу України в ЄС у сфері сільського господарства» з поділом на сектори.

Крім того, фермери хочуть, щоб влада переглянула спільну європейську політику у сфері сільського господарства. Вони невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським зеленим курсом, і хочуть змін та більшої «гнучкості» у національній стратегії на увесь період до 2027 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів