Поділитись:

Луцькі «моржі»: де збираються та як загартовуються (відео)

Вівторок, 23 січня 2024, 17:14
Луцькі «моржі»: де збираються та як загартовуються (відео)

Майже щоранку на Центральному пляжі в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку збираються любителі зимового купання.

Всього у місті майже сотня «моржів», розповів Суспільному один із них Петро Леонтьєв.

Історії любителів зимового купання

Лучанину Петру Леонтьєву – 83 роки, 23 із них чоловік моржує. Каже: раніше були проблеми зі здоров’ям, а коли почав занурюватися у холодну воду, став ліпше почуватися.

«Ходжу і влітку, і взимку. Треба відчувати воду, всередині і заходиш розслабитися. І от бачите скільки я тут стою і мені не холодно. Але, мине десь 20-30 хвилин і починають вже руки мерзнути», — говорить чоловік.

 Луцькі «моржі»: де збираються та як загартовуються (відео) 

До клубу любителів зимового купання у Луцьку приєднався переселенець з Авдіївки Сергій Толбатов. Чоловік каже: «моржує» уже 15 років.

«Починає кров працювати, голова, і все решта. Всім раджу, дуже добре для здоров'я. Головне — не вживати алкоголь перед пірнанням», — додає переселенець.

Що про моржування кажуть лікарі

Звикати до холодної води потрібно починати поступово, каже сімейний лікар Луцького центру первинної меддопомоги №3 Анатолій Байда. Він наголошує, що без підготовки пірнати у холодну воду не можна – може бути спазм судин чи зупинка дихання.

«Якщо людина вважає, що це її допоможе, то віра має велике значення. Взагалі моржування може підсилити тонус організму, підвищити імунітет. Тому що під час моржування підсилюється загальний тонус організму. Але, є і протипокази. Люди з хронічними захворюваннями, особливо в період загострення їх, не бажано займатися», — додав Анатолій Байда.

 Луцькі «моржі»: де збираються та як загартовуються (відео) 

Зі слів лікаря, після занурення у холодну воду потрібно витертися рушником, одягнути одяг і взуття, а також випити теплого чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024