Поділитись:

«Дженні»: на Волині зафіксували новий штам COVID-19

Вівторок, 23 січня 2024, 13:49
«Дженні»: на Волині зафіксували новий штам COVID-19

У січні в Україні зареєстрували дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають «Дженні»: 3 випадки вірусу виявили на Сумщині, по 2 випадки – у Черкаській та Волинській областях, по одному – у Рівненській і Запорізькій областях.

Про це у вівторок, 23 січня, повідомили на сайті ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

«Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді – тобто швидше вражає ослаблений імунітет, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам із групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Серед захворілих в Україні лише одна із дев’яти людей мала два щеплення проти COVID-19. За клінічними симптомами медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні. Вік пацієнтів – 27-73 роки.

Щодо штаму JN.1, у ВООЗ зазначають, що ризик для населення низький, а вакцини, які використовуються у світі проти COVID-19, захищають від нового субваріанту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів