Поділитись:

У Луцьку поменшало містян, які отримують компенсації за прихисток ВПО (фото)

Понеділок, 22 січня 2024, 15:12
У Луцьку поменшало містян, які отримують компенсації за прихисток ВПО (фото)

У Луцькій громаді за грудень 2023 року і перші дні січня приблизно 300 власників житла подали документи на отримання грошової компенсації за прихисток переселенців.

Як розповіла директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп'як, кількість заявників зменшилась у порівняні з попередніми місяцями, – повідомляє Суспільне.

Компенсації за прихисток переселенців

За розміщення у своєму житлі переселенців відшкодування за комунальні послуги у літній період становлять в межах 445 гривень на кожного члена сім’ї, каже Лариса Карп'як. На зимовий період, опалювальний сезон, ця сума сягає на одну особу в межах 900 гривень.

Директорка Луцького Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп'якДиректорка Луцького Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп'як

Упродовж перших п'яти днів кожного місяця власники житла мають подавати документи для компенсації витрат на житлово-комунальні послуги у зв’язку з тим, що поселили у своїх оселях внутрішньо переміщених осіб.

Зміни в оформленні документів

Від початку 2024 року відбулися деякі зміни у документах, які подаються на компенсацію витрат за прихисток внутрішньо переміщених українців.

«29 грудня було внесено зміни до 333 Постанови Кабміну, відповідно до якої міняються документи, які подаються безпосередньо на відшкодування пільг за комунальні послуги ВПО і власнику. Це змінений лише бланк і саме повідомлення», – каже Лариса Карп'як.

Адміністраторка Луцького ЦНАПу Оксана СолохаАдміністраторка Луцького ЦНАПу Оксана Солоха

Алгоритм дій для отриманнякомпенсації не змінився, говорить адміністраторка Оксана Солоха. Спочатку власник повинен звернутися до органу місцевого самоврядування із повідомленням про безоплатне розміщення переселенців.

Документи для власника житла:

  • Паспорт, ідентифікаційний код власника житла.
  • Документ, який підтверджує право власності на житло.
  • Номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом IBAN).

Документи для внутрішньо переміщених людей:

  • Паспорт, ідентифікаційний код.
  • Свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний код дитини.
  • Довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Адміністратори Луцького ЦНАПу обслуговують клієнтівАдміністратори Луцького ЦНАПу обслуговують клієнтів

Компенсацію витрат за прихисток внутрішньо переміщених українців можуть отримати власники або співвласники, наймачі чи орендарі державного, чи комунальної форми власності житла за певних умов: відсутності заборгованості за комунальні послуги та відсутності родинних зв’язків із внутрішньо переміщеними особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів