Поділитись:

Назвали три речі, які можуть образити вашого кота: експерти дали поради

Неділя, 21 січня 2024, 05:26
Назвали три речі, які можуть образити вашого кота: експерти дали поради

Кішки можуть здаватися загадковими тваринами, які прибули з іншої планети. Однак ці пухнасті друзі мають широкий спектр емоцій і без вагань діляться тим, що відчувають.

Як розповіли у Американському кінологічному клубі, щасливий кіт муркоче і треться об вас та навколишні предмети. Однак улюбленців дуже легко образити. Зокрема, експерти назвали три найгірші вчинки, які ви можете зробити, – пише УНІАН.

Якщо ви спите наодинці, це може дуже засмутити свого кота. Це зміцнює зв’язок між вами та вашим котом і дозволяє їм висловити свою прихильність до вас. Також, оскільки це дуже вразливий стан для тварини, спільний сон демонструє рівень довіри. Однак вигнавши його, ви позбавите улюбленця відчуття безпеки.

Ігнорування котячих прохань пограти також може їх засмутити. Хоча ці тварини здаються самодостатніми тваринами, вона набагато соціальніші, ніж можна уявити.

Ігри з вашим котом корисні для його фізичного здоров’я, а також для емоційного та психічного благополуччя. Улюбленців можна розважити різними побутовими предметами, такими як пряжа чи стрічки, порожні коробки та навіть зім’яті папірці. Відмова від ігор може сприйматись котиком як те, що ви про нього більше не дбаєте.

Ще одним гріхом ваш кіт вважає приділяння уваги іншим його побратимам. Новий котячий у сім'ї може викликати хвилю ревнощів, оскільки ваш пухнастик відчуває до вас надмірну приналежність.

Якщо ви вирішите взяти ще одного кота у свою родину, ваш улюбленець може проявити агресивну поведінку до новачка. Один із способів пом’якшити напругу – переконатися, що ви приділяєте увагу обом, замість того, щоб віддавати перевагу одному над іншим. Виділіть особливий час, щоб побути зі своїм старшим котом, щоб він не сумував і не хвилювався, що його замінять. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів