Поділитись:

У Луцьку завершили перевірку 11 шкіл – повідомлення про «замінування» не підтвердились

П'ятниця, 19 січня 2024, 17:10
У Луцьку завершили перевірку 11 шкіл – повідомлення про «замінування» не підтвердились

У Луцьку вибухотехніки ГУНП Волині та інші профільні спеціалісти завершили перевірку 11 шкіл. Жодне із повідомлень про «мінування» не підтвердилося.

Про це повідомили в ГУНП області. 

«Вранці 19 січня до Луцького районного управління поліції на електронну адресу надійшло анонімне повідомлення про те, що в 11 школах Луцька закладені вибухові речовини. Станом на 16 годину всі навчальні заклади перевірені вибухотехніками ГУНП Волині та іншими профільними спеціалістами. Ці повідомлення не підтвердилися», – речниця ГУНП Волині Ольга Бузулук. 

Вона зазначає, що такі повідомлення носять корективи в діяльність шкіл, адже і учні, і персонал евакуйовуються з приміщення на безпечну територію, переривається навчальний процес.

«Усі сторони діють згідно з наказом МВС №691, де повністю прописані всі евакуаційні заходи. Однак вони потрібні, важливі і вживаються задля безпеки людей», – додає речниця.

Поліція закликає батьків, дітей та вчителів зберігати спокій, не поширювати фото та відео з місць, де відбуваються ці евакуаційні заходи. Після перевірки шкіл, де повідомлення про замінування не підтверджується, навчальний процес продовжується.

На думку поліцейських, такі повідомлення – це один з методів дестабілізувати ситуацію в Україні. В кожному випадку надходження таких повідомлень поліцейські вживають заходів, аби встановити адресантів та притягнути їх до відповідальності.

В навчальних закладах звідки надходять повідомлення про замінування працює і можуть працювати одночасно декілька груп, які перевіряють. Перевірка однієї школи займає від однієї години часу і може тривати довше – усе залежить від площі навчального закладу, кількості учнів та іншого. 

Нагадаємо: 18 січня у Луцьку також надходило багато повідомлень про замінування, прото усі вони виявилися хибними. Вибухотехніки перевірили 5 шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024