Поділитись:

«Душа може переселятись»: лучанка створює ляльки-брелоки – копії Героїв (відео)

Четвер, 18 січня 2024, 20:40
«Душа може переселятись»: лучанка створює ляльки-брелоки – копії Героїв (відео)

Ляльки-брелоки власноруч виготовляє лучанка Юлія Кушнір. Ці вироби ручної роботи мають популярність не лише на Волині, але й по всій Україні та за її межами.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

Жінка розповідає, що почала творити ще з дитинства, коли мати навчила користуватися швейною машиною. Далі ця справа стала улюбленим хобі. У 2017 році лучанка почала їздити на виставки та презентувати свої роботи. Спочатку це були звичайні ляльки, звірі різних розмірів, але згодом цю справу довелось відкласти.

«Я пішла на військову службу. І цю справу я мало трохи відкласти, оскільки військова служба має свої особливості, і творити я могла для себе уже вдома у вільний час», – зазначає майстриня.

У 2022 році пані Юля була змушена покинути військову справу. І постало питання: чим тепер займатися. З того часу хобі перетворилося на улюблену справу. Була ідея робити брелоки, але незвичайні, а особливі – за образами українських захисників та захисниць.

«Я спочатку почала шити патріотичних дівчаток у спідничках, жовто-блакитні з шапочками. А коли почалася повномасштабна війна, я подумала, що хочу, щоб захисникам нашим було щось таке приємне, і ніби як своєрідний оберіг. І довго я міркувала над тим, як їх зробити, щоб воно було і невеличке, несло позитив, і було персоналізоване. Так і виникла ідея з такими військовими брилками. Зараз я їх роблю, в основному, по фото. Мені надсилають фотографію захисника – чи дівчини, чи хлопця. І тоді я вже максимально персоналізую», – каже жінка.

Вона зізнається кілька місяців тому встановила власний рекорд – виготовила 100 таких виробів за місяць. А попит продовжує зростати. Каже, що найважче в цій роботі не пошиття ляльок, а спілкування із рідними військових. Майстриня, не стримавши сліз, розповідає, що у неї замовили виріб за портретом загиблого батька 6-річної, аби її тато був завжди поруч.

Додає, що «є люди, які вірять, і я вірю, що такі речі оберігають і дають позитивну енергетику».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів