Поділитись:

У Пекіні почали тестувати безпілотні поліцейські електрокари

Четвер, 18 січня 2024, 03:17
У Пекіні почали тестувати безпілотні поліцейські електрокари

У Пекіні почались випробування безпілотних поліцейських патрульних електромобілів, призначених для забезпечення безпеки масових заходів, оголошення попереджень про надзвичайні події та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Про це повідомляє CGTN, – передає Укрінформ. 

У тестуванні, що проводиться в Пекінській спеціальній демонстраційній зоні автономного водіння у столичному районі Дасін, беруть участь 15 безпілотних електрокарів з проблисковими маячками, які виїхали на дороги загального користування для цілодобового виконання поліцейських функцій у координації з офіцерами Пекінського муніципального бюро громадської безпеки. Ця група безпілотних авто патрулюватиме територію у зоні демонстрації площею 60 квадратних кілометрів.

За даними розробника апаратів, компанії Neolix, електричні безпілотні патрульні автомобілі мають технологію автономного водіння 4-го рівня, запас ходу 100 км і можливість заміни батареї за 30 секунд.

Транспортні засоби обладнані приладами і сенсорами, здатними вести кругове (360°) спостереження за навколишньою обстановкою і дорожнім рухом та виявляти транспортні засоби, предмети, людей і їх поведінку на відстані до 120 метрів.

Отримані зовнішніми датчиками дані миттєво обробляються бортовою обчислювальною платформою і передаються системі управління, яка керує електрокаром, забезпечуючи безпеку водіння.

Відтоді, як у вересні 2020-го Пекін ініціював створення демонстраційного району автономного водіння, було побудовано 160 квадратних кілометрів території, обладнаної інтелектуальними дорогами та системами мережі розумного міста.

Всього в демонстраційній зоні працюють 28 компаній, які проводять випробування безпілотних транспортних засобів. Наразі у випробуваннях і комерційних дослідженнях задіяні понад 800 таких засобів, сукупний пробіг яких перевищив 20 мільйонів кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів