Поділитись:

В'язні-шахраї з Маневицької колонії видурювали гроші в родичів полонених (фото)

Середа, 17 січня 2024, 12:40
В'язні-шахраї з Маневицької колонії видурювали гроші в родичів полонених (фото)

На Волині судитимуть членів організованої групи, які видурювали гроші в родичів військовополонених за нібито повернення їх на Батьківщину.

Про це у середу, 17 січня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома громадянами в складі організованої групи шахрайств у великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України)», – йдеться у дописі.

За даними слідства, двоє засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії, разом зі спільником з «волі» налагодили «схему» видурювання грошей у родичів військовослужбовців, які перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Зловмисники дізнавалися про безвісти зниклих та полонених із соцмереж, називалися військовослужбовцями Збройних сил РФ чи ПВК «Вагнер» і обіцяли за грошову винагороду повернути їх на Батьківщину. Іноді, для правдоподібності, навіть дозволяли родичам недовго порозмовляти з «сином», який перебуває у полоні.

У ході обшуків, проведених 7 квітня 2023 року, у фігурантів вилучили 7 тисяч доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорнові записи.

На усе вилучене накладений арешт.

Викрили зловмисників за оперативного супроводу працівників УСБУ у Волинській області, УСР в області ДСР Національної поліції України та працівників ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)». Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.

В'язні-шахраї з Маневицької колонії видурювали гроші в родичів полонених (фото)В'язні-шахраї з Маневицької колонії видурювали гроші в родичів полонених (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів