Поділитись:

Про що домовилися на міжнародній конференції "Бізнес-партнерство-2016" в Луцьку

Субота, 30 січня 2016, 12:32

В рамках зустрічі польським та білоруським гостям розповіли про Економічний та інвестиційний потенціал Волинської області.

Під час конференції учасники обмінялися інформацією про економічний розвиток та інвестиційний потенціал своїх регіонів. Перший день міжнародної конференції "Бізнес-партнерство 2016", організований Волинською торгово-промисловою палатою, відбувся 29 січня в овальній залі Волинської обласної державної адміністрації.

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук сказав, що подібного роду заходи сприяють налагодженню бізнес-контактів та подальшої співпраці між країнами.

"Колеги з Польщі постійно допомагають нам спільно організовувати різні заходи, щоб потенціал нашої країни зростав. Республіка Білорусь теж активно долучається до партнерства", - зазначив Сергій Кошарук.

Представники Люблінського клубу бізнесу запевнили, що зацікавлені в співпраці з волинськими партнерами. Між тим, польські підприємці, які відвідали захід, по одному представляли свої фірми і розповідали хто чим займається, а також запрошували до співпраці.

"Мені подобається модель нашої зустрічі, тобто бізнес має можливість спілкуватись з бізнесом", - сказав представник Люблінського клубу бізнесу Анджей Кіта.

Також Анджей Кіта розповів, що Люблінський клуб бізнесу – це спілка створена в 2002 році, вона нараховує більше трьохсот фірм і на сьогодні має багато пропозицій від бажаючих вступити в клуб.

Президент Волинської ТПП Надія Мотронюк запропонувала перейти до робочої частини зустрічі –тобто до демонстрації презентацій.

Першим з презентацією виступив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації Юрій Кресак.

В рамках презентації він розповів присутнім про те, що стратегія "Волинь 2020" є головним плановим документом розвитку Волині. Стратегічною метою є створення умов для підвищення якості життя й добробуту населення.

Що ж до промислового потенціалу області, то Юрій Кресак наголосив, що не зважаючи на те, що Волинь вважають аграрним регіоном, в області діє понад тисячу промислових підприємств, а за 11 місяців 2015 року реалізовано промислової продукції 14,9 мільярда гривень. Агропромисловий комплекс виробляє 16% валового регіонального продукту області.

За інвестиційною діяльністю Волинь посіла сьоме місце серед областей України. За весь період інвестування в область залучено 248,5 мільйона доларів.

Пріоритетними напрямками залучення інвестицій є розвиток агропромислового комплексу, машинобудування, деревообробна й легка галузь, будівництво, охорона довкілля, туристично-рекреаційний комплекс, енергоефективність та енергозбереження.

Після презентації Волині поляк Маркін Кеско виступив з презентацією від уряду Любліна. Він розповів, що на території Люблінського воєводства діє 43 тисячі зареєстрованих підприємств. Щодо економічного розвитоку міста, то він спрямований на підприємництво та залучення інвесторів, будівництво і ремонт нових доріг в місті, відновлення старих підприємств (наприклад Daewoo).

Також в Любліні очікують на залучення ще 35 інвестицій на суму 2,5 мільярда злотих.

Після презентацій учасники мали можливість провести переговори та ділове спілкування за фуршетом. Завтра подібна зустріч відбудеться знову, де учасникам конференції покажуть презентацію Луцької міської ради " Економічний потенціал Луцька".

Надрукувати
мітки:
коментарів