Депутати Луцькради думали, як не втратити землю аеропорту в Крупі

Четвер, 23 березня 2017, 14:00

ПАТ "Луцьке авіапідприємство" хоче перетворитися на товариство з додатковою відповідальністю "Луцьке агропідприємство".

Збори акціонерів авіапідприємства, серед яких є й Луцька міська рада (30 % акцій), відбудуться 24 квітня. Про це сказала начальник управління майном міської комунальної власності Алла Грабко 23 березня під час засідання "бюджетної" комісії.

Алла Грабко зазначила, що вартість активів підприємства – 2 мільйони 215 тисяч гривень.

"Не доцільніше нам було б запропонувати, щоб вони повернули в бюджет мільйон гривень, щоб ми не сварились і не судились", – сказав Сергій Була.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що дивним є те, що авіапідприємство, в якого є злітна смуга в селі Крупа, хочуть перетворити в агропідприємство.

Депутат Андрій Покровський зазначив, що з активами все зрозуміло. Адже може бути, що вони нічого не варті, але важливо дізнатися, який статус має земельна ділянка під неробочим аеропортом в Крупі.

"Я за оренду цієї земельної ділянки уточню. Крім того, там була досить велика будівля, яка була продана з аукціону за борги", – сказала Алла Грабко і додала, що приміщення зараз перебуває у приватній власності.

Сергій Була висловив думку про те, що акціонери зможуть на зборах знівелювати частку міської ради шляхом збільшення статутного фонду.

"На зборах вони можуть збільшити статутний фонд, і я не вважаю, що міська рада має вносити туди якісь гроші", – сказав депутат.

Алла Грабко зауважила, що міська рада може блокувати перетворення в товариство, але збільшення статутного фонду вони блокувати не можуть, втім за ними буде право в додатковому розміщенні акцій.

Однак голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук запропонував не поспішати з рішенням щодо авіапідприємства і перед сесією, яка має відбутись в середу, зібратися щодо цього питання ще раз.

Депутат Олександр Кравченко сказав, що треба, аби аеропорт "Крупа" знову запрацював.

"Щоб відновити там аеродром, нам треба величезні гроші", – сказав на це депутат Григорій Пустовіт.

Алла Грабко повідомила, що дізнається про статус земельної ділянки закинутого аеродрому. Також мають вирішити, кого делегують на збори товариства, які відбудуться 24 квітня.