Поділитись:

На кордоні можуть вимагати в чоловіків документи з ТЦК, – Держприкордонслужба

Субота, 13 січня 2024, 08:25
На кордоні можуть вимагати в чоловіків документи з ТЦК, – Держприкордонслужба

Працівники Державної прикордонної служби мають право запитувати у військовозобов'язаних чоловіків на кордоні документи з Територіального центру комплектування з відміткою про відстрочку від призову.

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, – пише Українська правда.

«Прикордонники діють у рамках законодавства про перетин кордону, зокрема й правил, які діють у період воєнного стану... Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості спроб перетину кордону за допомогою підроблених документів, фальсифікованих документів або коли мета поїздки людини не відповідає нормі, за якою дозволено перетнути кордон…Прикордонники зважають... що люди досить часто використовують підробки та фальсифіковані документи і ретельно перевіряють умову виїзду за кордон, зокрема й мають право вимагати від чоловіків документи з Територіального центру комплектування, військово-облікові документи, де, зокрема, є відмітка про відстрочку від призову», – зазначив він.

Демченко порадив військовозобов'язаним оновити свої дані в ТЦК і документи про військовий облік для можливості перетину кордону. Крім цього, у них має бути позначка про відстрочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024