Поділитись:

Еквадор передасть США радянське озброєння

П'ятниця, 12 січня 2024, 12:37
Зенітний комплекс «Оса-АКМ» збройних сил Еквадору.
Зенітний комплекс «Оса-АКМ» збройних сил Еквадору.

Еквадор та Сполучені Штати Америки уклали домовленість про обмін радянського озброєння на сучасні зразки.

Про це в інтерв’ю виданню Canela Radio повідомив президент Еквадору Даніель Нобоа, інформує «Мілітарний».

У радіоінтерв’ю президент зазначив, що між країнами існує домовленість про обмін названих «брухтом» радянських зразків озброєння вартістю 200 мільйонів доларів на сучасне обладнання. Угода має бути завершена до кінця січня цього року.

Нобоа повідомив, що обмін техніки – лише частина допомоги, яку США нададуть країні. За його словами, напередодні він провів зустріч з американським послом Майклом Фітцпатріком, який сказав, що «через два-три дні США представлять Еквадору окремий пакет допомоги».

Президент Евадору не уточнив заплановану до передачі номенклатуру озброєння та за яким призначенням Сполучені Штати отримують її.

Арсенал Еквадору

На сьогодні Еквадор залишається активним користувачем озброєння та систем радянського зразка, а також боєприпасів, що були виготовлені за часів СРСР або в Російській Федерації.

Мова йде про важке озброєння, таке як гранатомети РПГ-7 та автоматичні гранатомети АГС-17. Реактивна артилерія представлена 15 чехословацькими 122-мм установками RM-70.

Країна є власником широкого спектра радянського зенітного озброєння, зокрема, більше сотні зенітних кулеметів ЗПУ-1/2/4, десятків автоматичних гармат ЗУ-23-2, понад двох сотень переносних зенітних комплексів «Ігла» та «Стрела-2».

На озброєнні сухопутних військ стоїть 12 комплексів 9K33 «Оса-АКМ», що були придбані свого часу в Україні.

Зенітні комплекси «Оса-АК» збройних сил ЕквадоруЗенітні комплекси «Оса-АК» збройних сил Еквадору
 

Крім того, сухопутні війська країни володіють до десятка діючих військово-транспортних гелікоптерів Ми-17-1В.

Варто також зазначити, що Еквадор має на озброєнні й інші зразки озброєння, що сьогодні мають попит на світовому ринку зброї.

Наприклад, мова йде про засоби протиповітряної оборони, такі як шведські буксовані 40-мм зенітні гармати Bofors M1, буксований та самохідний варіант 20-мм шестиствольної зенітної установки M163 VADS, французькі ПЗРК Mistral.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів