Поділитись:

Команда Міноборони підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію, – Умєров

Четвер, 11 січня 2024, 19:32
Команда Міноборони підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію, – Умєров

Команда Міноборони підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію – її готові внести на погодження уряду. 

Про це у фейсбуці повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроекту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження Уряду в найближчий час. Попередню редакцію законопроекту відкликали. Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше», – зазначив він. 

Наголосив, що мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі – представники всіх без винятку фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств.

Міністр оборони підтвердив, що після реєстрації законопроєкту у парламенті команда Міноборони, Головнокомандувач Залужний, Начальник Генштабу Шаптала брали участь в обговореннях та закритих нарадах. Пояснювали необхідність цього рішення.

«Почули та врахували всі застереження», – написав Умєров. 

Рустем Умєров написав, що військовим потрібен відпочинок, звільненим із полону – вибір, залишитися у війську чи ні, а строковикам – повернення додому. 

«Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно. Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни», – резюмував він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів