Поділитись:

Луцька влада намагається перешкоджати окремим операторам зовнішньої реклами, – депутатка (відео)

Середа, 10 січня 2024, 20:02
Луцька влада намагається перешкоджати окремим операторам зовнішньої реклами, – депутатка (відео)

Луцька влада намагається створювати перешкоди окремим операторам зовнішньої реклами. А під гаслами «зачищення міста від аварійних та непривабливих рекламних конструкцій» лежить ніщо інше, як намагання взяти під контроль цю сферу та монополізувати послуги з зовнішньої реклами. 

Про це у фейсбуці повідомила депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій, – передає телеканал «Конкурент TV».

«У мене складається чітке враження, що керівництво міста намагається створювати перешкоди окремим операторам зовнішньої реклами. А під гаслами «зачищення міста від аварійних та непривабливих рекламних конструкцій» лежить ніщо інше, як намагання взяти під контроль цю сферу та монополізувати послуги з зовнішньої реклами. Робиться це максимально нахабно і закрито, незважаючи на війну в країні та її тяжкі наслідки для бізнесу», – сказала Алла Надточій.

Вважає, що зовнішня реклама – це повноцінний бізнес, який дає робочі місця і сплачує податки в місцеві бюджети.

«Тому для мене і як для депутатки, і просто пересічної громадянки важливо, щоб в нашій громаді, в місті зараз працював будь-який законний бізнес, який приносить прибуток, сплачує податки чи орендну плату. Під час війни влада не повинна вчиняти жодних дій, які вбивають бізнес, а тільки допомагати йому вистояти!», – додала депутатка.

З приводу демонтажів рекламних бордів розгорілося чимало скандалів та судів. Журналісти вирішили дізнатися в очільника КП «Луцькреклама», як змінювався рекламний бізнес у Луцьку з 2020 по 2023 рік. Зокрема, які були ціни на оренду, починаючи з 2020 по 2023 рік, та скільки конструкцій демонтували.

Олександр Ковальський не зміг чітко зорієнтувати журналістах щодо цін. Однак він зазначив орієнтовно, скільки рекламних конструкцій вдалося демонтувати. 

«Застарілі засоби зовнішньої реклами, такі як занедбані борди – ціна на них значно вища, ніж на сучасні LED-екрани чи засоби зовнішньої реклами меншого формату, які більше підходять для нашого невеликого міста. В мене тут під руками немає паперів, де я можу чітко глянути. Я думаю, що на одну третину, щонайменше, така кількість зменшилася. На одну третину. Це стосується самого міста, тому що за міську територіальну громаду мова поки що не йде», – директор КП «Луцькреклама» Луцької міської ради Олександр Ковальський. 

В стінах Луцької міської ради відбувся круглий стіл, де зібралися власники конструкцій зовнішньої реклами, аби обговорити проблемні питання.

На заході перш за все про зміни та пропозиції щодо розміщення реклами. Однак чи не найбільшу дискусію викликав той факт, що одного з власників засобів зовнішньої реклами, директора ТзОВ «Брендборд» Сергія Ковальчука хочуть анулювати дозвіл на розміщення реклами в місті. За словами голови Асоціації операторів зовнішньої реклами України Ярослава Вербицького – це незаконно. 

Питання утилізації рекламних конструкцій теж розглядалося, адже через заборгованість їх спершу демонтують, а через 90 днів, взагалі, утилізують. 

Директор ТзОВ «Брендборд» Сергій Ковальчук переконаний, що такий пункт потрібно викинути з порядку розміщення засобів зовнішньої реклами на території громади, адже це посягання Луцькради на майнові права підприємців. 

На круглому столі запропонували продовжити термін зберігання демонтованих конструкцій з 3 місяців до 6. Мовляв, підприємцям зараз складно шукати гроші на сплату заборгованості. Проте ця пропозиція не задовольнила директора КП «Луцькреклама».

«Ці демонтовані конструкції зберігаються на території нашого комунального підприємства «Спецкомунтранс» і наразі там вже створюється катастрофічна ситуація. Два роки конструкції займають досить велику площу...Вони не можуть там лежати вічно, чи коли вам захочеться оплатити за них борг», – каже директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський. 

Натомість Іван Бабіч, директор Київського ТОВ «Бігборд», зазначив, що попри все в інших містах країни влада «йде на зустріч» операторам реклами .але не в Луцьку. 

Деталі – у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів