NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць: чому

Четвер, 11 січня 2024, 05:14

NASA відклало свою програму Artemis з висадки астронавтів на Місяць, щоб «дати командам більше часу для підготовки».

Місію Artemis II, яка була запланована до запуску у листопаді 2024 року, перенесли на вересень 2025-го.  

Місія Artemis III запланована на вересень 2026-го, а місія Artemis  IV, що передбачає доставлення житлового модуля на місячну орбітальну станцію Lunar Gateway, запланована на вересень 2028 року, повідомляють у NASA, – пише Українська правда. 

Затримки зумовлені з міркувань безпеки, кажуть у NASA.

"Безпека наших астронавтів є головним пріоритетом NASA, оскільки ми готуємося до майбутніх місій Artemis. Ми багато чому навчилися з часу місії Artemis I, і успіх наступних місій залежить від нашого комерційного та міжнародного партнерства, щоб розширити наше розуміння місця людства в нашій Сонячній системі", – каже адміністратор NASA Білл Нельсон. 

За словами керівника відділу стратегії дослідження Місяця і Марса NASA Аміта Кшатрії, серед причин затримок – проблеми та дослідження, пов'язані з тепловим екраном транспортного засобу «Оріон». Це оболонка, яка захищає астронавтів від тепла під час повторного входу в атмосферу Землі, а також із батареями та електричною системою космічного корабля.

Очікується, що розслідування NASA щодо ефективності системи теплового захисту космічного корабля, з чим були проблеми під час під час місії Artemis I, завершиться цієї весни. 

«Ми розв'язуємо проблеми, і ми ближчі, ніж будь-коли до дослідження найближчого сусіда Землі під егідою Artemis», – каже Кетрін Кернер, помічник адміністратора Управління місій з розробки дослідницьких систем у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: