Поділитись:

«Солтберн»: про що цей фільм і чому він став таким популярним

Понеділок, 08 січня 2024, 00:27
«Солтберн»: про що цей фільм і чому він став таким популярним

«Вбивство на танцмайданчику» – так називається новий вірусний тренд у TikTok. Молоді користувачі соцмережі танцюють на фоні своїх розкішних маєтків під пісню «It's murder on the dancefloor» співачки Софі Елліс-Бекстор («Вбивство на танцмайданчику»), намагаючись скопіювати рухи головного актора фільму «Солтберн» Баррі Кеогана.

Про це пише ВВС.

Одне з вірусних відео записала сама Софі, відтворивши в TikTok танець Баррі. Актриса Періс Хілтон теж використала цей трек у відео про свою таємну вагітність.

Загалом пости з хештегом #MurderOnTheDancefloor набрали вже понад 40 мільйонів переглядів у додатку.

Щоправда, багато інших користувачів зауважили, що автори трендових роликів не вловили суті «Солтберна» – сатиричної стрічки, яка висміює життя британської аристократії.

«Солтберн»: про що цей фільм і чому він став таким популярним 

У фільмі «Солтберн» Баррі Кеоган (ви могли бачити його у фільмах «Банші з Інішеріна», «Вбивство священного оленя») грає невибагливого студента Оксфорду Олівера, якого запрошують провести літо у розкішному маєтку «Солтберн».

Ним володіє родина Фелікса, найпопулярнішого хлопця університету, з яким у Олівера виникає зв'язок.

Талановитий ірландський актор Баррі Кеоган, зазначають оглядачі, чудово вжився в роль невибагливого студента. Мати Кеогана померла від передозування героїном, а він у дитинстві змінив 13 прийомних сімей по всьому Дубліну.

Світ аристократії, як сказав він одного разу, для нього «настільки далекий, наскільки це можливо».

Протилежністю є Фелікс у виконанні Джейкоба Елорді. Фелікс думає, що все в цьому житті йому підвладне, натомість як Олівер – тихий і наївний, але водночас небезпечний дивак.

Фелікс має незвичну родину – батька, який не хоче старіти (Річард Е. Грант), марнославну гламурну матір (Розамунд Пайк), сестру з розладами харчової поведінки (Елісон Олівер) та інших не менш дивних персонажів.

Чи зможе головний герой витримати літо в такій компанії? Канікули, які здавалися такими привабливими, набувають моторошних, кривавих обертів.

Наприкінці фільму Олівер танцює в маєтку під пісню Софі Елліс-Бекстор «It's murder on the dancefloor», що через 20 років після випуску знову стала хітом.

Режисерка Емералд Феннелл, яка виросла в багатій родині, у своєму фільмі намагалася поспівчувати «…людям, яких ми терпіти не можемо, людям, які викликають огиду», і водночас дослідити, чому попри всю їхню «очевидну жорстокість, несправедливість і якусь дивакуватість», до їх та їхніх багатств так відчайдушно тягне.

Тож іронічним виглядає те, що хоч головна тема фільму - це висміювання марнославства та багатства, для багатьох користувачів TikTok він став ще однією можливістю похизуватися своїми статками.

«Дивно, скільки людей не зрозуміли суті Солтберна», «Мені так смішно, що багаті люди використовують «Солтберн», щоб похвалитися, геть проґавивши сенс фільму», – пишуть в коментарях під вірусними відео деякі користувачі.

«Можна я приїду до вас на літо?» – жартує ще одна користувачка під одним із відео з хештегом #MurderOnTheDancefloor.

Триллер вийшов у прокат в листопаді 2023 року. Зараз «Солтберн» можна переглянути на Amazon Prime Video.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
19 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024
25 лютого 2024