Поділитись:

Свячена вода та купання в Стиру: як у Луцьку святкували Водохреще (відео)

Неділя, 07 січня 2024, 08:41
Свячена вода та купання в Стиру: як у Луцьку святкували Водохреще (відео)

Попри дощ, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі в Луцьку зібралася величезна черга за освяченою водою, адже Водохреще – останнє свято в новорічно-різдвяному циклі. Люди вишикувалися до великого резервуара з водою, аби набрати додому свяченої води, яку священники собору освятили вранці того ж дня. А у стінах самого храму не проштовхнутися, адже кожен хоче долучитися до свята та помолитися.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

До луцького собору люди приходили і поодинці, і сім’ями. Наприклад, лучанка Марія прийшла сама, але взяла освяченої води на усю свою родину.

Після літургії лучани на чолі зі священнослужителями собору рушили у Центральний парк імені Лесі України на міський пляж річки Стир. Там на них чекали рятувальники та лікарі «швидкої», аби забезпечити спокійне святкування Богоявлення.

На місці масового купання зібралося чимало людей, усі очікували на освячення річки. З протилежного берега річки до лучан прибув і митрополит Луцький та Волинський Михаїл, який освятив воду з човна рятувальників.

Після освячення води владика Михаїл привітав лучан зі святом, побажавши мирного неба над головою.

Також на святкування Богоявлення прибув голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. Він дав старт щорічній традиції – зануренню в освячену воду.

Десятки лучан йшли у воду, а митрополит їх благословляв на гарне здоров’я, щастя та мир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів