Поділитись:

До -18° вночі: на Волинь «несуться» сильні морози

Субота, 06 січня 2024, 18:14
До -18° вночі: на Волинь «несуться» сильні морози

7-9 січня на Волині синоптики прогнозують значне зниження температури повітря – до 18 градусів морозу, сніг, на дорогах – ожеледицю.

Різке похолодання зумовлене вторгненням холодного арктичного повітря, розповіла в коментарі Суспільному чергова синоптикиня Волинського гідрометеоцентру Світлана Гончаренко.

У неділю, 7 січня, на території області температура повітря вночі опуститься до 8-13° морозу, вдень буде 5-10° морозу. 8-9 січня вночі передбачається 13-18° морозу, вдень температура повітря коливатиметься від дев'яти до 14 градусів морозу.

Очікується також утворення снігового покриву висотою від одного до п'яти сантиметрів, на дорогах буде ожеледиця, додала синоптикиня. В області оголосили I (жовтий) рівень небезпеки. 

Також, додали в гідрометцентрі, через зниження температури повітря на річках басейну Прип‘яті 6-9 січня очікується поява льодових явищ, на окремих ділянках річок — льодостав із коливаннями рівнів води, місцями можливий вихід і подальше затоплення заплав.

На річках Прип‘ять і Стохід можливе затоплення сільськогосподарських угідь і господарських споруд у прирічкових населених пунктах Забродівської та Любешівської громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів