Поділитись:

Купівля і продаж авто в «Дії»: у Луцьку провели експеримент (відео)

Субота, 06 січня 2024, 09:40
Купівля і продаж авто в «Дії»: у Луцьку провели експеримент (відео)

Нещодавно в застосунку «Дія» стала доступною перереєстрація авто онлайн. Відтепер продати чи придбати автівку можна в кілька кліків без зайвих перевірок.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» дізналися, як цей процес відбувається та скільки людей уже змогли скористатися цією послугою.

Така послуга в додатку – справжнє ноу-хау для автовласників або тих, хто хоче придбати автомобіль, адже процес переоформлення транспортного засобу займає зовсім масу часу.

Як розповіла головна спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області Юлія Матящук, такою послугою продавець може скористатися лише один раз на рік і продавати можна винятково легкові транспортні засоби, мопеди і мотоцикли.

«Договір укладається між фізичними особами, які досягли 18-річного віку, і на підставі документів, що посвідчують їх особу, яким присвоєно реєстраційний номер платника податків», – додала вона.

Юлія Матящук розповідає, що найкращим часом для укладення договору онлайн буде той момент, коли продавець і покупець будуть поруч фізично. Вони мають зареєструватися в додатку «Дія» та поетапно заповнити договір. Однак є важлива деталь для такої онлайн-операції.

«Обов’язково у продавця в застосунку має відображатися свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу – без цього неможливо укладати договір купівлі-продажу. А покупець, за бажанням, може залишити наявний номерний знак транспортного засобу або ж обрати іншу комбінацію номерних знаків серед наявних», – зазначила головна спеціалістка зі зв'язків з громадськістю.

Окрім того, покупець може обрати, яким свідоцтвом користуватися: онлайн чи мати його на руках.

Також усі сторони проходять перевірку у додатку. «Дія» перевіряє і саму автівку – чи раптом не перебуває вона у розшуку. Якщо перевірку пройдено, то проєкт договору чинний лише 24 години. Далі його підписують обидві сторони за допомогою «Дія.Підпис».

Яка вартість послуги?

Зі слів Юлії Матящук, особа, яка хоче користуватися лише електронним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу то вона сплачує 350 грн. Якщо особа бажає скористатися доставкою на відділення «Укрпошти», то це буде вартувати 249 грн (вартість доставки) плюс вартість бланкової продукції: номерний знак вартує 350 грн, а бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу вартує 405 грн.

Також потрібно буде доплатити ще 87 грн 21 коп. за послуги самого порталу.

Тож в сумі за перереєстрацію автівки з отриманням свідоцтва на руки, послугами за доставку його поштою та нові номерні знаки вам потрібно заплатити 1441,21 грн.

Журналісти вирішили на практиці перевірити нову функцію в «Дії». Що з цього вийшло – дивіться в сюжеті.

Зі слів Юлії Матящук, на сьогодні послугою перереєстрації транспортного засобу онлайн скористалися три з половиною тисячі громадян. Серед них – 129 осіб, які мають місце проживання на Волині.

Тож ця послуга - неабиякий подарунок для тих, хто не хоче витрачати часу на черги та очікування, а бажає швидко та без зайвих зусиль переоформити своє авто на іншого власника. Зробити це можна навіть не виходячи з дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів