Поділитись:

Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)

П'ятниця, 05 січня 2024, 20:46
Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)

Парафіяни храму Святителя Василія Великого селища Стара Вижівка відзначили престольне свято. 

Про це повідомив настоятель храму Іван Зеленко у фейсбуці, – пише ВСН.

«А що другий празник, Святого Василя...», - написав священник.

В Старій Вижівці першу цеглинку у фундамент майбутнього українського храму поклали, зареєструвавши 7 квітня 2003 року статут громади церкви Святителя Василія Великого, хоча ще не було ні приміщення для нього, ні навіть земельної ділянки для будівництва.

Спочатку богослужіння проводили в приміщенні, яке орендували в одному із підприємств. На недільну чи святкову літургію тоді збиралося трохи більш як десять людей. Це й не дивно – той, хто тоді обстоював українську церкву, ризикував накликати на себе гнів місцевих священників та прихожан МП й отримати образливе прізвисько «розкольника». Так, упродовж двох років настоятель місцевої церкви московського патріархату не допускав місцеву мешканку Надію Яцук до сповіді, і жінка змушена була їздити за цією потребою в храм Ковеля. У 2016 році у новому храмі Святителя Василія Великого відбулося перше богослужіння.

Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото)Раніше священник МП не допускав до сповіді прихильників української церкви: у храмі на Волині відзначили престольне свято (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів