Поділитись:

В Україні змінили склад «пакунку малюка» і підвищили його вартість

Четвер, 04 січня 2024, 20:37
В Україні змінили склад «пакунку малюка» і підвищили його вартість

Склад «пакунку малюка» переглянули із урахуванням побажань батьків та думки експертів. З 1 січня 2024 року його вартість зросла 6 816 до 7 689 гривень. Це пов’язано з тим, що розмір прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років збільшився до 2 563 гривень.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України, – передає Суспільне.

У відомстві зауважили, що кожні чотири роки склад «пакунку малюка» має переглядатися. Це відбувається з урахуванням експертної думки посадовців із залученням батьків немовлят і представників ЮНІСЕФ. За результатами обговорень та фокус-групових досліджень вміст "пакунку малюка" коригується, враховуються побажання батьків. Із врахуванням результатів таких консультацій Мінсоцполітики провадить подальші переговори з виробниками та постачальниками.

Заступниця міністра соцполітики Уляна Токарєва наголосила, що при визначенні комплектації бебі-боксу відомство орієнтується, перш за все, на забезпечення належної якості товарів та на потреби більшості дітей.

«Мінсоцполітики затвердило своїм наказом №1 від 2 січня 2024 р. скоригований вміст «пакунку малюка», який наразі проходить процедуру державної реєстрації. «Пакунок малюка» став раціональніше укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та інше», – йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики додали, що після завершення державної реєстрації наказу, з ним можна буде ознайомитись сайті відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів