Поділитись:

Блогера Михайла Лебігу закликали відвідати ТЦК

Четвер, 04 січня 2024, 15:49
Блогера Михайла Лебігу закликали відвідати ТЦК

Воєнний стан в нашій країні продовжується, як і загальна мобілізація. На тлі цих факторів військові звернулися до блогерів, зокрема Михайла Лебіги, відомого масштабними зборами для ЗСУ. 

Так, Лебігу та інших інфлюенсерів закликали навідатися до ТЦК та пройти ВЛК (військово-лікарську комісію), аби своїм прикладом надихнути на подібний крок інших. Такий заклик зробили ведучі проекту Центру протидії дезінформації при РНБО та Укрінформу «Про війну», – пише Апостроф.

Мова йде про заступника ЦПД, лейтенанта ЗСУ Андрія Коваленка та офіцера управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитра «Дипломата».

Ведучі Андрій Коваленко, лейтенант, заступник керівника ЦПД та Дмитро «Дипломат»Ведучі Андрій Коваленко, лейтенант, заступник керівника ЦПД та Дмитро «Дипломат»
 

Під час обговорення мобілізації в Україні військові висловилися про те, яким чином можна стимулювати українців прийти до ТЦК. Коваленко заявив, що «є чоловіки, які демонструють зовсім інакше життя».

«Ми не говоримо про те, щоб одразу піти на фронт і стріляти, або в «учебку, а просто сходити оновити свої дані, пройти ВЛК. І тут заходить людина, наприклад Міша Лебіга, і у нього в сторіс постійно про те, що він десь п'є, веде розгульний спосіб життя, і молоде покоління дивиться і думає: "Якщо він так відпочиває, гуляє і донатить, то і ми так можемо, чого ви нас кличете в військкомати, чого ви від нас взагалі хочете?», – сказав він.

Військовий переконаний, що з Лебігою та іншими блогерами має працювати держава, зокрема «говорити з ними та пояснювати». Заступник керівника ЦПД зазначає, що це може бути хтось від Генштабу. На його думку, представники цього військового органу повинні звернутися до інфлюенсерів із такими словами:

«Нам це дуже важливо історично, бо ми можемо не вивезти цю війну, реально можемо не вивезти, всі чомусь думають, що ми обов'язково виграємо… Важливо, щоб ви також, бо аудиторія у вас велика, просувати ті якості та цінності, які будуть стимулювати людей іти в армію…».

Також Коваленко каже, що важливо не лише говорити із зірками соцмереж, а «інтелектуально доносити думку». Він додав, що «багато блогерів давно зацікавлені у роботі з державою та на благо держави».

Дмитро «Доцент» сказав, що разом із Коваленком вони «є голосом звичайних військових». Він теж звернувся до інфлюенсерів та закликав їх «показувати молоді приклад країни», яка впевнено бореться із російськими загарбниками.

«Потрібно реально розуміти, що веселитися, бухать – все це класно, і впевнений, що хлопці і дівчата, які зараз перебувають на фронті, теж не проти приїхати відсвяткувати весело Новий рік, відпочити. Все це класно, але потім, після війни, виграної війни», – сказав Дмитро.

Чоловік зазначив, що лідери думок повинні зробити усе від себе залежне, аби потім наші діти не воювали, і щоб взагалі їм потім було де жити.

«Міша Лебіга і не тільки Міша, покажіть свій приклад. Підіть самі, пройдіть ВЛК, підіть в «учебку» і реально, вам це додасть класну аудиторію, і ви просто будете летіти по трафіку і по всьому, покажете приклад і зробите користь для держави», – зауважив Коваленко.

Наостанок заступник ЦПД похвалив блогерку та журналістку Раміну Есхакзай, яка після закону про мобілізацію написала у соцмережах наступне: «Вважаю, що мають воювати всі. Навіть я, якщо треба буде. А як ви думали? Це війна. Реальна війна».

Нагадаємо: Михайло Лебіга відомий за ніком Leb1ga і став популярним завдяки стрімам в Twitch які проводить вже кілька років поспіль. Здебільшого Михайло дивиться і коментує смішні відео, зокрема огляди українських телешоу, уривки яких часто трапляються у TikTok. А у вересні 2023 року блогер Михайло Лебіга разом з фондом «Повернись живим» провів благодійні вибори кандидата в президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів