Поділитись:

В Україні перевірять бронь всіх військовозобов’язаних енергетиків

Середа, 03 січня 2024, 14:00
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міненерго доручило енергокомпаніям провести перевірку правомірності надання бронювань військовозобов’язаним працівникам.

Про це повідомили в Міненерго.

Міністерство енергетики України видало доручило перевірити надання броні (тимчасової відстрочки від мобілізації) працівникам енергетичних компаній.

Причиною такого рішення став виявлений факт зловживання своїми службовими повноваженнями колишнім радником міністра енергетики. Як виявило керівництво АТ «Українські розподільні мережі» (компанії, що управляє державними пакетами акцій низки операторів системи розподілу електроенергії, зокрема ПАТ «Черкасиобленерго»), аби уникнути служби у Збройних силах України, зазначену особу у квітні минулого року прийняли до ПАТ «Черкасиобленерго» на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології.

Після цього, діючи спільно з посадовими особами «Черкасиобленерго», цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи. У результаті з квітня по грудень працівник не виконував своїх обов'язків, хоча отримував заробітну платню, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави компаній та підприємств.

Після виявлення цього факту компанія «Українські розподільні мережі» спрямувала відповідне звернення до прокуратури.

«Впевнені, що прикрий випадок отримає відповідну оцінку правоохоронних органів. Міненерго наголошує, що цей інцидент не характеризує усіх енергетиків країни, чимало з яких зараз боронять державу в лавах ЗСУ, а інші тримають енергетичний фронт, цілодобово виконуючи свою надскладну роботу. Однак для запобігання маніпуляціям, зловживанням та з метою об’єктивної перевірки фактів видачі бронювань Міністерством спрямовано відповідне доручення усім енергетичним компаніям країни», – зазначили в Міненерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів