У луцькому управлінні освіти - обшуки (фото)

Вівторок, 21 березня 2017, 15:56

У Луцьку тривають обшуки, пов′ язані з поставками неякісної продукції в дошкільні навчальні заклади Луцька.

Правоохоронці вивчають документацію в Управлінні освіти Луцької міськради, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо: вчора, 20 березня, правоохоронці проводили перевірку в усіх дошкільних навчальних закладах Луцька на предмет поставки неякісної продукції і фальсифікату. Також правоохоронці здійснили слідчі дії й на вулиці Підгаєцькій, де є низка підприємств, які мають бізнес у молочній галузі.

Як повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини, у ЗМІ є інформація, що з цього приводу відкрито кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах" щодо ПП Бояновського О. В, Бояновської Л. А, а також посадовців підприємства "ТД "Тиверія".

В управлінні освіти з'ясувати деталі справи не вдалося, оскільки начальник Олег Гребенюк із вчорашнього дня у відпустці.

Правоохоронці цікавляться документацією, розповідає головний спеціаліст управління освіти Луцької міськради Орися Мушит, ще із 2014-го року.

"Перевірку проводять в рамках провадження щодо безпосередніх учасників та постачальників продукції в дошкільні навчальні заклади за попередні роки. Втім, за який період хочуть вилучити документи, – так і не відомо. Але вимагають показати документацію з 2014-го року про здійснення державних закупівель, що відбувалося за процедурою попереднього закону", - коментує Мушит.

Свої дії слідчі здійснюють, опираючись на ухвалу Луцького міськрайонного суду.