Поділитись:

Як Луцьк перетворюється на політичні Содом і Гоморру

Вівторок, 21 березня 2017, 13:40
Як Луцьк перетворюється на політичні Содом і Гоморру

Більшість депутатів Луцької міської ради обрала собі нового секретаря. Ним став Ігор Поліщук. Натомість Юлія Вусенко подала в суд на рішення Луцької міської ради про незаконність зняття її з посади.

Засідання суду першої інстанції має відбутися в п'ятницю, 24 березня.Тоді ж може бути й ухвала суду про забезпечення позову, тобто про заборону міській раді вчиняти будь-які дії. До цього часу рада має поле для маневру, – пише у Facebook головний редактор ділового видання Волині "Конкурент" Андрій Лучик.

"Як події можуть розгортатися далі? Припустімо, що Луцькій міськрайонний суд скасує рішення ради, якою Вусенко зняли з посади секретаря через нелегітимність підпису Григорій Пустовіт під цим рішенням. Далі йде апеляційна скарга, а отже рішення поки не набрало законної сили. Апеляційна скарга буде розглядатися у Львівському апеляціному адміністративному суді. Скільки для цього потрібно часу? Можливо, 2-3 місяці. Весь цей час легітимним секретарем залишається Ігор Поліщук. Протягом цього періоду рада вносить зміни до складу виконкому і міняє заступників міського голови. Рада приймає бюджетні і земельні рішення, на основі яких витрачаються бюджетні кошти, а господарчі суб'єкти щось там будують на якійсь там землі. І ось, припустімо, апеляція підтримує рішення суду першої інстанції. Рішення про зняття Вусенко – незаконне. Юлія Василівна стає легітимним секретарем... разом з Ігорем Поліщуком! В Луцьку два секретарі міської ради і обидва здійснюють повноваження міського голови. Адже, на мою думку, відміна рішення ради по Вусенко не тягне автоматичної відміни всіх решти ріщень. І їх незаконність потрібно далі відстоювати в суді", – зазначив журналіст.

Далі, зі слів Андрія Лучика, – подані скарги на незаконність всіх рішень, які підписував Поліщук як секретар.

"Припустімо, в усіх інстанціях ці рішення визнані нелегітимними. Бюджетні кошти витрачені, на земельних ділянках почалося будівництво. Приходить перевірка і починає "любити" всіх підряд за нецільове використання бюджетних коштів і за самовільне будівництво (рішення ради ж то немає!)", – написав він.

"У Луцьку настає юридичний Содом і Гоморра. Запускається черговий маховик судів-пересудів. Господь, пали!" – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів