Поділитись:

Експерти назвали шість звичок нещасливих людей

Вівторок, 02 січня 2024, 03:49
Експерти назвали шість звичок нещасливих людей

Експерти назвали поширені патерни поведінки, які призводять до нещасливого життя.

Фахівці стверджують, що кожна людина уявляє та описує щастя по-різному, але всі люди нещасливі однаково. А все тому, що причини нещасть часто виявляються дуже схожими, – пише ТСН. Перевірте, чи маєте ви звички, які «крадуть» ваше щастя і призводять до руйнування життя.

Не мати в житті мети

В дитинстві та юності людина безтурботна і це вважається нормою. А ось у дорослому віці, якщо жити лише для того, щоб закінчився ще один день, то це може пригнічувати. Психологи стверджують, що життя без мети приносить порожнечу. Хоча в якийсь момент може здатися, що без турбот і відповідальності жити краще, однак дуже скоро це відчуття перероджується в суцільне невдоволення собою.

Йти наперекір самому собі

Погана ідея обирати ту професію, яка вам не до душі, чи виходити заміж за людину, до якої немає жодних почуттів. З часом вантаж неприємних для вас речей стане непідйомним. Психологи вважають, чим довше перебувати в такому становищі, тим менш щасливою буде людина.

Жити у брехні

Якщо людина обирає негативний вектор у житті, то прирікає себе на доволі нелегку долю. Злочини, обман, нечесні вчинки, заздрість і підступність ведуть до того, що людині стає важче вжитися із собою. Всередині можуть виникати відчуття сорому та провини, нехай і не одразу. А це стає причиною того, що життя має вигляд сірого й неприємного.

Мати неправдиві надії

Якщо ви чекатимете на «принца», який раптом з'явиться у вашому житті і вирішить усі проблеми, то можете й не дочекатися. Це може здатися дивним, але багато людей живуть у такому коконі майже все життя. Особливо яскраво усвідомлення того, що ви живете якось "неправильно", приходить тоді, коли починаєте створювати сім'ю та будувати кар'єру.

Ігнорувати погане самопочуття і втому

Більшість із нас живе за принципом «поки не впав – усе нормально», але це не привід, щоб не подбати про себе. Адже якщо ви вже впали, то на відновлення знадобиться набагато більше сил та енергії. Уявіть, що ви не лікували зуб, коли на ньому з'явилася маленька цяточка карієсу, і довели до нерва, що постійно болить. Наскільки простіше й легше було позбутися чорної цятки.

Засинати і прокидатися з телефоном

Звісно, смартфони стали невід'ємним атрибутом сучасного життя. Але вранці нашому мозку та організму потрібно налаштуватися на продуктивний день, а таке «завантаження» варто починати поступово. Новини чи повідомлення можуть вивести вас із рівноваги, адже свідомість дуже гостро реагує на інформацію. Приблизно те саме відбувається і перед сном. Щоб переключитися на режим сну, потрібен час. А будь-яка інформація триматиме мозок у режимі роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
03 квітня 2024
12 березня 2024
29 січня 2024
09 вересня 2023
04 вересня 2023
03 липня 2023
12 квітня 2023
21 березня 2023