Поділитись:

Волинські тероборонівці випустили свій календар: який він має вигляд

Субота, 30 грудня 2023, 17:43
Волинські тероборонівці випустили свій календар: який він має вигляд

100-та бригада територіальної оборони випустила «Воєнно-історичний календар сил територіальної оборони Збройних Сил України».

Про це 30 грудня повідомили захисники «сотки».

«У новий 2024 рік – з новим календарем Сил територіальної оборони ЗСУ!», – йдеться у дописі.

Календар присвячений Силам ТрО як окремому роду сил ЗСУ, що об’єднав українських громадян – різних за віком, етнічним походженням, статтю та досвідом, фахом і професійними інтересами, релігійними уподобаннями – спільною метою національного спротиву російському агресору.

«Важливою є орієнтація матеріалів календаря на загальнолюдські цінності, духовні й інтелектуальні потреби його потенційних читачів, що сприятиме укріпленню взаємовідносин між Силами ТрО ЗСУ і цивільним населенням. Розробники військово-історичного календаря Сил ТрО ЗСУ, імплементуючи вже наявні здобутки у такій інформаційно-довідниковій царині, прагнули охопити широку цільову аудиторію – військових, членів їх сімей, друзів, знайомих, волонтерів, усіх, хто зацікавлений у підтримці Сил ТрО ЗСУ. З метою зацікавлення читачів і підвищення їхнього просвітницького рівня у воєнно-історичному календарі використано різноманітний інформаційний матеріал. Представлені у ньому поради і пам’ятки стануть у пригоді як нашим військовослужбовцям, так і цивільному населенню», – повідомляють захисники.

Визначальною специфікою воєнно-історичного календаря є викладена у ньому історична хронологія створення Сил ТрО ЗСУ. Зафіксовано дати й умови формування окремих частин (підрозділів) територіальної оборони, їх шеврони та відзнаки. Поданий опис бойових подій наочно демонструє, що дії Сил ТрО ЗСУ не обмежуються лише територією свого формування й приналежності, а бойові завдання із захисту територіальної цілісності й незалежності нашої країни бійці Сил ТрО ЗСУ виконують по всій лінії фронту. У перспективі хронологічний фактаж воєнно-історичного календаря стане потужною джерельною базою для воєнних істориків у справі виявлення і формулювання відповідних історичних закономірностей перебігу російсько-української війни й ролі у ній Сил ТрО ЗСУ.

У оформленні календаря використано широку палітру ілюстративного матеріалу. При цьому акцентовано увагу на світлинах воїнів-захисників – і полеглих, і тих, хто щоденно здійснює свій ратний подвиг. Не всіх лицарів фронтиру вдалося згадати поіменно на світлинах – їх набагато більше, аніж днів, навіть у календарі переступного року. Закарбовані моменти – це узагальнення, покликані засвідчити теперішні особливості воєнного життєсвіту.

Ознайомитись з календарем можна за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 лютого 2024
13 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
31 січня 2024
27 січня 2024
26 січня 2024
25 січня 2024