Поділитись:

Кількадесят ветеринарів на Волині попрощаються з роботою

Вівторок, 21 березня 2017, 08:10
Кількадесят ветеринарів на Волині попрощаються з роботою

Ветеринарній медицині Волині для належного функціонування у 2017 році всіх установ потрібно 24 мільйони гривень, проте обласна рада готова виділити лише 19,5 мільйонів.

Про це розповів начальник головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський на "бюджетній" комісії 20 березня.

Враховуючи зменшення видатків, ветеринарній службі доведеться скорочувати працівників.

"Нам потрібно із загального фонду бюджету забрати 56 штатних одиниць: 30 штатних одиниць запланували скоротити і 26 перевести в спеціальний фонд. Тоді ми вкладемося у 19,5 мільйона гривень", – каже головний ветеринар Волині.

Тим не менше, поки що галузь отримала 4,5 мільйона гривень з обласного бюджету на перший квартал. Члени "бюджетної" комісії 20 березня погодили виділення ще 4,5 мільйона гривень на функціонування галузі у другому кварталі.

На думку радника голови обласної ради, керівника фракції УКРОП Вячеслава Рубльова, поквартальне фінансування стимулює до активнішого переведення на госпрозрахунок.

Волинська ОДА, зі слів головного фінансиста області Ігоря Никитюка, розраховує на реформування ветеринарної медицини на Волині.

Критично з приводу питання реформування ветмедицини висловився депутат фракції "Солідарність" Валерій Діброва.

"Дореформували до того, що ліквідували ветеринарну міліцію. Ще як ліквідують ветеринарні служби – буде катастрофа", – каже він.

На думку обранця громади, така політика влади призводить до занепаду свинарства в Україні.

"Це була одна з галузей сільського господарства, яка успішно розвивалася. Туди йшли мільярдні інвестиції. Сьогодні все це зупинено. Не тільки український, але й іноземний інвестор не інвестує в розвиток свинарства. Ситуація дуже жахлива", – зауважує Діброва.

На думку депутата, ветеринарну медицину не треба реформувати, а треба просто підтримати: дати їй достатньо коштів.

Зі слів головного ветеринара Волині Богдана Лозинського, Волинь – на останньому місці за фінансуванням ветмедицини. Він додав, що в галузі вже з'являється проблема з кадрами: люди не хочуть йти працювати через недостатнє фінансування.

Надрукувати
мітки:
коментарів