Поділитись:

Шахрай з Волині брав у оренду «круті» автівки, а потім продавав через інтернет

Середа, 27 грудня 2023, 12:09
Шахрай з Волині брав у оренду «круті» автівки, а потім продавав через інтернет

На Львівщині судитимуть 22-річного волинянина, від незаконних дій якого постраждали мешканці Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

Про це у середу, 27 грудня, повідомили на фейсбук-сторінці поліції Львівської області.

«Обвинувачений, 22-річний мешканець Волинської області, брав у приватних осіб автомобілі в оренду нібито для надання транспортних послуг, після чого розміщував на профільних сайтах оголошення про їх продаж, реалізовував третім особам, а отримані кошти привласнював», – йдеться у дописі.

Після того, як власник одного з автомобілів здав його в оренду зловмиснику, а потім побачив оголошення про продаж свого авто в інтернеті, він звернувся за допомогою у поліцію.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – ним виявився 22-річний мешканець Волинської області.

Також встановлено, що 21 вересня молодик орендував у жителя Львова автомобіль Mitsubishi Pajero нібито з метою обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав транспортний засіб та технічний паспорт «орендарю».

Проте, вже наступного дня зловмисник продав орендований автомобіль мешканцю Волинської області за 7 300 доларів США, а отримані кошти привласнив. При цьому ринкова вартість проданого Mitsubishi Pajero становить 400 тисяч гривень (понад 10 тисяч доларів США).

Зловмисника затримали й взяли під варту.

Також правоохоронці встановили, що обвинувачений причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Внаслідок його незаконних дій постраждали мешканці Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч. 2,3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів