Поділитись:

Україна отримала чергову міжнародну допомогу на фінансування пенсій та зарплат

Вівторок, 26 грудня 2023, 06:37
Україна отримала чергову міжнародну допомогу на фінансування пенсій та зарплат

Україна отримала 1,34 млрд доларів як шосте додаткове фінансування на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це повідомляє Міністерство фінансів, – пише Економічна правда.

Фінансування здійснюється в рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

Допомога складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів США, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії.

А також гранти:

  • 190 млн доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 млн доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки;
  • 20 млн доларів США від Уряду Швейцарії.

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам ДСНС.

«Міжнародна фінансова допомога є вагомим внеском у підтримку фінансово-економічної стабільності України та дозволяє забезпечити першочергові соціальні видатки під час війни», - наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів