Поділитись:

Росіяни дронами шукають засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34

Неділя, 24 грудня 2023, 19:00
Росіяни дронами шукають засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські окупанти намагаються знайти засоби, якими українські військові збили три винищувачі Су-34 на півдні.

Про це полковник повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», – передає Суспільне.

«Зараз ворог, використовуючи безпілотники, намагається розвідати якомога більше, зібрати інформацію в тих районах південних, де, власне, відбулося збиття російських винищувачів», – зазначив Ігнат.

За словами речник Повітряних сил, таким чином російські окупанти шукають ті засоби, «якими були відправлені їхні літаки у вічний політ».

Водночас полковник вказав, що, після успішного збиття українськими військами трьох винищувачів Су-34, РФ значно менше почала застосовувати авіаційні засоби ураження, особливо керовані авіабомби.

Ігнат наголосив, що росіяни мають розуміти: системи для їхнього ураження надані міжнародними партнерами, можуть з'являтися на різних напрямках, а не лише там, де окупанти зазнали втрати в авіатехніці.

«Повітряні сили можуть проводити такі операції на різних напрямках. Питання лише в тому, аби було більше систем, про що і мовиться у рамках нашої коаліції ППО, яка створена нещодавно», – підкреслив речник ПС.

Окрім цього, полковник додав, що Україна чекає на військову допомогу, зокрема від Німеччини, й постачання додаткових систем Patriot, IRIS -T та інше озброєння, яке допоможе здобути перевагу над ворогом та відігнати його від українських кордонів.

Що відомо про знищення трьох російських Су-34

22 грудня командувач Повітряних сил Микола Олещук поінформував про знищення трьох російських винищувачів Су-34 на півдні.

"Блискуче в черговий раз спланована операція зі знищення ворога на підступах до нашої держави. Цього разу відразу три літаки на південному напрямку, такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу з вами позитивну статистику", — вказав згодом речник Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Опісля секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів