Поділитись:

У центрі Луцька всихає тріо різдвяних ялинок (фото)

Субота, 23 грудня 2023, 09:14
Фото: скріншот з інстаграму Людмили Яворської
Фото: скріншот з інстаграму Людмили Яворської

У центрі Луцька – катастрофа. Там всихають головні ялинки міста, проте їх все одно прикрашають на різдвяно-новорічні свята. 

Про це 22 грудня повідомила луцька медійниця Людмила Яворська у себе в інстаграм-сторіз.

Зокрема, вона відмітила, що ялинки дуже хворі, і прикрашати їх – «жорстоко, тупо і крінжово».

«В Луцьку почали прикрашати ялинки, думки лучан в соцмережах розділилися. Хтось каже: «Не на часі», інші: «Дітям має бути радість». А я трохи в шоці. Невже не очевидно, що найбільша проблема в іншому?! Наші ялиночки дуже-дуже хворі. І прикрашати їх – жорстоко, тупо і крінжово! Яка радість дітям?!.. Ви про що?», – висловилась в історії Людмила Яворська. 

У центрі Луцька всихає тріо різдвяних ялинок (фото) 

Пані Людмила емоційно порівняла прикрашання хворих луцьких ялинок з деякими речами та додала, що їй шкода ялинок та дітей:

«Прикрашати ТАКІ ялинки – це як ніби в людини була б короста, а вона поверх розчуханих гнійників повісила бусики і пішла танцювати. Чи як ніби в розваленій хрущовці, де протікає стеля і бігають миші, повісити дизайнерську люстру за 50к Шкода ялинок. Шкода дітей. Шкода людей, для яких це все ок», – написала вона. 

У центрі Луцька всихає тріо різдвяних ялинок (фото) 

Вона нагадала, що два роки тому з Києва приїжджав фітопатолог, який оглянув ялинки на Театральному майдані. Однак на сьогодні результат – не втішний. 

У центрі Луцька всихає тріо різдвяних ялинок (фото) 

Тоді він, щоб визначити причину, оглянув дерева та взяв зразки. Перші висновки після візуального огляду – хвою з'їдає кліщ. Комаха – менше міліметра, кліщ – частина екосистеми рослини, казав Дмитро Радюк. 

Гілка, з якої звисають краплини живиці, свідчить про ураження дерева ще одним шкідником – короїдом. На дереві, що поруч паразитував смоляний рак. Зі слів фахівця, за правильного догляду, ялинки, які щороку прикрашають до новорічних свят у Луцьку, вдасться зберегти.Один із головних чинників хвороб ялин – клімат. Зокрема через перепад температур та вологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024