Поділитись:

Зеленський вручив батькам Героя України Романа Букала з Волині посмертну нагороду сина (фото)

П'ятниця, 22 грудня 2023, 18:49
Зеленський вручив батькам Героя України Романа Букала з Волині посмертну нагороду сина (фото)

Глава держави Володимир Зеленський вручив батькам Героя України Романа Букала з Волині посмертну нагороду сина.

Про це повідомили у Камінь-Каширській районній військовій адміністрації. 

«Днями минув скорботний рік, як смертю хоробрих поліг за Україну її вірний син, – оператор групи спецпризначення команди бойових плавців старший матрос Роман Букало. Юний захисник із міста Каменя-Каширського ще з 2014-го приєднався до лав оборонців рідної землі, зокрема брав участь у боях за Луганський аеропорт. У 2022-му після початку повномасштабного вторгнення ворога повернувся з Німеччини та поповнив ряди ЗСУ, був учасником наступальної операції на Херсонському напрямку. Тепер він – воїн небесного легіону», – йдеться у повідомленні.

Своїм Указом Глава держави присвоїв краянину звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

Вчора, 21 грудня 2023 року, Президент Володимир Зеленський вручив найвищу нагороду батькам загиблого земляка. Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

«Надзвичайна честь – від імені всього нашого народу дякувати тим українцям, чия хоробрість особлива й чиє ім’я – назавжди в історії нашої незалежності. Ми відзначаємо Героїв України – солдатів і матросів, сержантів і офіцерів, які виявилися здатними на такий чин, що його вага впливає на життя держави, на моральний дух наших воїнів і загальну силу України. Це люди, чия сміливість надихає. Це воїни, які повелися в боях взірцево і які, не шкодуючи себе, проявили абсолютну самовідданість – абсолютну вірність завданню боронити Україну та дбати про побратимів. Я дякую кожному Герою! Дякую кожній родині, яка виховала таких українців – таких справжніх Героїв України», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до присутніх.

Зеленський вручив батькам Героя України Романа Букала з Волині посмертну нагороду сина (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів