Поділитись:

Президентку Гарвардського університету звинуватили у плагіаті

Субота, 23 грудня 2023, 05:16
Президентку Гарвардського університету звинуватили у плагіаті

В американському штаті Массачусетс президентку Гарвардського університету Клодін Гей студенти звинуватили у плагіаті наукової роботи.

Як повідомляє The New York Times, неправильно оформлене цитування виявили в докторській дисертації Гей від 1997 року, – пише УП. Життя.

Президентку звинувачують у використанні матеріалів з інших джерел без належного зазначення авторства у своїй дисертації. Також в роботі виявили цитування зі щонайменше 5 статей науковиці.

Як повідомляють в закладі, порушення присутні як в коротких фрагментах технічних визначень, так і у скопійованих абзацах, які Гей лише трохи перефразувала.

Президентку Гарвардського університету звинуватили у плагіаті 

У деяких випадках Клодін Гей не вказала посилання на інших науковців, повідомили в Гарварді.

Одним із прикладів порушень є скопійовані слова подяки за дисертацію, які нібито вона взяла з книги подяки вченого Дженніфера Гохшильда 1996 року.

Гохшильд писав про наставника, який «показав мені важливість правильного використання даних і слідування за ними без страху чи прихильності», а також «підштовхував мене набагато сильніше, ніж я іноді хотіла, щоб мене підштовхували».

У відгуку на свою дисертацію Гей подякувала своїй сім'ї, яка "підтримувала мене більше, ніж я іноді хотіла, щоб мене підтримували» й додавши слова подяки своєму науковому керівнику Гері Кінгу, який нагадав «про важливість правильного розуміння даних і слідування за ними без страху чи прихильності».

Як повідомили у Гарварді, розслідуванням, пов’язане з науковою роботою Гейл, займається незалежна наглядова рада з трьох членів, що складається з учених, «не пов'язаних з Гарвардом», і які є «одними з найбільш шанованих політологів країни, чий дисциплінарний досвід дозволяє їм провести цей огляд роботи Геї».

Розкрити імена цих науковців в закладі відмовилися.

«Президентка має оновити свою дисертацію, виправивши обидва випадки неправильного цитування», – повідомили в університеті напередодні.

Політологиня Керол Свейн, яка тривалий час викладала в Університеті Вандербільта й вийшла на пенсію у 2017 році, сказала, що «розлючена» тим, як Гарвард захищає свою президентку.

«Я також стурбована тим, що Гарвардський університет вирішив, що він може переосмислювати поняття плагіату, коли це відповідає його потребам. Для мене це неприйнятно», – сказала вона.

Раніше 7 жовтня президентку звинуватили в антисемітизмі після того, як вона висловилася про напад на Ізраїль з боку терористичного угруповання ХАМАС.

Після цього президентку звинуватили у плагіаті в науковій роботі – 10 грудня в місцевому виданні університету опублікували статтю «Чи є Клодін Гей плагіаторкою?» активіста Крістофера Руфо.

Зазначається, що текст, в якому висвітлюються проблеми з дисертацією Клодін Гей, з'явився в ніч перед засіданням ради директорів, на якому мали вирішити, чи залишиться вона на своїй посаді.

Після того, як 12 грудня рада оголосила, що підтримуватиме Клодін Гей на її посаді, звинувачення про плагіат почали ширитися у соціальних мережах та, зокрема, у виданні The Washington Free Beacon.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
10:16
19 січня 2024
18 серпня 2023
01 липня 2023
30 травня 2023
21 квітня 2023
27 серпня 2021
14 червня 2020
11 листопада 2019
10 серпня 2019