Поділитись:

Який вигляд має дерево, яке «кровоточить», коли його зрізають (відео)

Субота, 23 грудня 2023, 04:12
Який вигляд має дерево, яке «кровоточить», коли його зрізають (відео)

Pterocarpus angolensis, широко відомий як дикий тик або криваве дерево, є видом дерева, що росте в Південній Африці.

Він відомий насамперед своїм темно-червоним соком, схожим на кров, який він виділяє, коли дерево зрубують.

Як пише Oddity Central, дикий тик, добре відомий у тропічній Африці, де його використовують для виготовлення високоякісних меблів та музичних інструментів, стійкий до термітів та має приємний пряний аромат, – зазначає ТСН.

Він також стійкий до вогню, тому дерева іноді садять навколо споруд, які необхідно захистити від вогню. Але за межами Південної Африки криваве дерево найбільше відоме своїм унікальним темно-червоним соком.

Який вигляд має дерево, яке «кровоточить», коли його зрізають (відео)

Його подібність із кров'ю змусила деяких людей розмірковувати про магічні цілющі здібності дерева при захворюваннях крові, жодна з яких не була доведена традиційною медициною.

Дивлячись фото та відео зрубаних дерев Pterocarpus angolensis, легко зрозуміти, звідки походить назва «криваве дерево». Через червоний сік, який багатий на танини, створюється враження, ніби з розрізаних стволів насправді тече кров. У більшості рослин є частини, зокрема листя, яке містить від 12 до 20 відсотків дубильних речовин. Для порівняння, сік кривавого дерева на 77 відсотків складається із дубильних речовин. Саме дубильні речовини надають такого кольору соку дикого тику.

Деревина Pterocarpus angolensis має безліч застосувань, але її незвичайний сік не є корисним. Крім спірного використання в альтернативній медицині, як ліки від різних захворювань крові, його можна використовувати як барвник, а деякі люди змішують його з тваринним жиром, щоб створити свого роду косметичну мазь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів