Поділитись:

В Італії представили робота-собаку, який допомагатиме поліцейським

П'ятниця, 22 грудня 2023, 04:13
В Італії представили робота-собаку, який допомагатиме поліцейським

Італійські карабінери представили Saetta, дистанційно керованого робота-собаку, який розпочне роботу в підрозділі, що займається вибухонебезпечними предметами у Римі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Wanted in Rome.

Зазначається, що чотирилапим роботом можна керувати на максимальній відстані 150 метрів, і він використовуватиметься для розвідувальної діяльності з високим рівнем ризику та в інших небезпечних оперативних ситуаціях.

Saetta може долати пересічену місцевість, недоступну для колісних або гусеничних транспортних засобів, а також може підніматися та спускатися по сходах, відкривати двері та зміщати перешкоди на своєму шляху, включаючи боєприпаси, що не вибухнули.

Також робот здатний відображати локації за допомогою вдосконалених лазерних і тепловізійних датчиків, виявляти наявність загроз та ідентифікувати сліди вибухових речовин і хімікатів. 

Saetta стане додатковим засобом безпеки для карабінерів у 2025 році під час Ювілейного року, коли очікується, що до Риму прибудуть додаткові мільйони паломників і відвідувачів.

Ювілейний рік – особливий рік у католицькій церкві, під час якого Папа Римський надає віруючим церкви за виконання певних умов повне відпущення (індульгенцію). На початку своєї історії у католицькій церкві Святий рік проголошувався один раз на 50 років, протягом якого допускалась можливість особливого відпущення гріхів. Пізніше цей період зменшувався і досяг 25 років за папи Павла II.
Надрукувати
мітки:
коментарів