Поділитись:

Чи були Маккалістери із «Сам удома» багатими: NYT провело дослідження

Середа, 20 грудня 2023, 19:13
Чи були Маккалістери із «Сам удома» багатими: NYT провело дослідження

Чи не від самого виходу стрічки «Сам удома» глядачі сперечалися – наскільки багатою була родина Маккалістерів. Видання New York Times звернулася до економістів та людей, причетних до фільму, щоб знайти відповідь на це питання.

Результати дослідження опублікували 20 грудня, – передає Суспільне.

Видання зазначає, що будинок — найкраща підказка щодо того, скільки грошей мають Маккалістери.

На початку фільму один із грабіжників — Гаррі (Джо Пеші) — розповідає своєму товаришеві Марву (Деніел Стерн), що будинок Маккалістерів — їхня головна ціль, оскільки там, імовірно, може бути багато "першокласних товарів" та "цінні папери".

Будинок, який з'явився у стрічці, дійсно існує — він розташований за адресою Лінкольн-авеню, 671, у передмісті Чикаго Віннетка, одному з найдорожчих районів США. Будинок достатньо великий для Кевіна та його чотирьох братів і сестер, кожен з яких має власну кімнату, а також для гостей.

Чи були Маккалістери із «Сам удома» багатими: NYT провело дослідження 

За словами економістів Федерального резервного банку Чикаго, у 1990 році цей будинок був доступним лише для 1 % родин — з річним доходом у $305 000 (у 2022 році це було б $665 000 або 2,5 млн грн).

Сім'я має інші атрибути багатства: вони носять гарний дорогий одяг і наймають кілька фургонів, щоб поїхати в аеропорт. Разом з тим, коли Кейт Маккалістер намагається підкупити літню пару, щоб вони відмовилися від своїх квитків із Парижа, вона пропонує коштовності й готівку, але та натякає, що її Rolex може бути фальшивим.

Також у стрічці не згадано, де працюють батьки. Існує припущення, що Кейт — модельєрка, оскільки в будинку є кілька манекенів, які потім використовує Кевін. Зокрема, Тод Штрассер, автор оригінальних новел за фільмом, зробив її саме модельєркою, а тата Кевіна — бізнесменом.

Одна з фанатських теорій стверджує, що Пітер Маккалістер може бути пов'язаний з організованою злочинністю.

Але, зрештою, як зазначає видання, цей фільм не про гроші.

"Як на мене, фанати, які сперечаються про дохід батьків або вартість будинку, повинні просто насолоджуватися фільмом", — зауважила Єва Коулі, авторка декорацій для "Сам удома".

Зрештою, Джон Г'юз і режисер Кріс Коламбус створили цей зворушливий і комедійний фільм як розвагу для глядачів, щоб підняти настрій на свята. Він підіймав і продовжує підіймати настрій.

Надрукувати
мітки:
коментарів