Поділитись:

У Луцьку хочуть запровадити щорічний книжковий ярмарок

Понеділок, 20 березня 2017, 09:11
У Луцьку хочуть запровадити щорічний книжковий ярмарок

У департаменті культури міської ради відбулася нарада щодо організації проведення щорічного книжкового ярмарку, що відбудеться в серпні 2017 року в рамках заходів з нагоди Дня незалежності України та Дня міста Луцька.

У нараді взяли участь представники департаменту культури Луцької міської ради, місцеві представники видавничої справи, спілки письменників, творчого об'єднання "Стендаль", бібліотек міста, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Під час обговорення окреслили основні проблеми, з якими стикаються волинські автори та книговидавці, а саме: недостатнє фінансування з боку держави видання книг саме місцевих авторів, низька якість друкованої продукції (дизайн, палітура тощо), недостатня та несистемна промоція авторів та їх творів як на локальному, так і національному рівнях (наприклад, участь видавців та авторів з Луцька на профільних подіях в інших містах та країнах тощо); відсутність програми та механізмів співфінансування видання книг місцевих авторів (з елементами державно-приватного партнерства).

Крім того, зовсім не враховується запит бібліотек на видання якісної дитячої літератури, що створює перешкоди для популяризації дитячих авторів Волині та Луцька зокрема. Так, у бібліотеках відсутня література про Луцьк для читачів середнього шкільного віку.

Усі учасники наради погодилися, що проведення локальних книжкових ярмарок необхідне для створення позитивного іміджу міста. Під час їх проведення необхідно враховувати запити від різних категорій населення на подібні заходи, сучасні тенденції розвитку літератури, використання різних практик популяризації книг, запрошення авторів, створення майданчиків для авторських дискусій, автограф-сесій, популяризацію додаткових форм знайомства з авторським твором – електронні та аудіо-версії.

Надрукувати
мітки:
коментарів